Ez a cikk azért lesz érdekes elsősorban még számomra is, ugyanis most nem teljesen látogatói vagy éppen előadó szemszögéből kellett néznem a dolgokat, hanem mint egy cosplayes versenyző – és ez azért eléggé más volt nekem, mint amit megszoktam.

A kora reggeli kelés már senkit sem lep meg, hiszen akik csak helyben tudnak jegyet vennei azoknak is nagyon korán kell kiérniük, hogy a hatalmas kígyózó sor valamelyik előnyösebb helyét foglalják el. A versenyzőknek természetesen hamarabb kellett bejutni, mert időnk a “becsekkolásra”, az öltözésre és a sminkre – nagyjából fél óránk volt, de természetesen mindenki ott segített a másiknak, ahol tudott, már ha nem volt letakarva a szeme, vagy alig tudott lépni a páncéljában.

A hamarabb elkészült résztvevők kerültek először a zsűri szeme elé, akik bár láthatóan fáradtak voltak, láthatóan tetszett nekik a ténylegesen erős felhozatal, mind az egyéni, mind a csapatos versenyzők terén. A zsűrizés után persze volt idő a szokott módon körbejárni a con helyszíneit, megfigyelni az esetleges változtatásokat, az érdekes cosplayeseket, és persze nem utolsó sorban fellelni az ismerősöket.  Az időjárás is kedvezett nekünk, a megjósolt esős idő helyett kellemes, és javarészt felhőmentes napot vészeltek túl a jelmezeink és mi.

A színpadi jelenlét előtt olyanok voltunk a színpad mögött, mint  a rossz gyerekek, akiket rémálom volt sorba állítani, ugyanis mozogtunk, beszélgettünk és nem kicsit voltunk idegesek. Persze senki nem ájult el a színpadon és mindenkin látszott, hogy még ott is a legtöbbet akarják kihozni magukból, és az általuk megformált karakterből a közönség számára.

 

A nap további részében még ellehetett kapni egy-két előadást a színpadokon, kvízek és egyéb versenyek várták a résztvevőket, valamint az étkezdében sosem volt egy üres hely sem. Vagyis ez a szombati nap is pörgős volt és zsúfolt, ahogy az eddigi összes con alatt.

kiemelt kép forrása: Super Studio 8

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .