Nagyon vártam már, hogy folytatódjon kedvenc Legendáim kalandja, pláne mivel a második évad végén szó szerint elrontották az Időt. De valahogy mégis átsiklottam a premier dátum felett, és majd egy hét késéssel sikerült becsatlakoznom. A kezdetek azonban nem nyűgöztek le, bár a humor az megmaradt.

Nos, igen, Sara és csapat szó szerint szétbombázta az idővonalat, mikor pontosan ugyanabba az idősíkba tértek vissza, ahol korábban már jártak, és így összetalálkoztak saját magukkal – mondjuk nem csak ők szegték meg ezt a szabályt, hanem Thawne is. De úgy vélték, ha leszámolnak az ellenséggel, és helyreállítják azt, amit a Lándzsa megváltoztatott, akkor ennek sem lesz következménye. Tévedtek, méghozzá olyannyira, hogy egy egész hadsereg is kevés lett volna, hogy helyrehozzák az okozott károkat.

Csakhogy a szó szerint öt perce távozott Rip Hunter létrehozott egy saját időügynökséget, elkötelezett ügynökökkel, modern technológiával és kíméletlen szabályozással, így viszont sikerült helyrehozni az idővonalat, de ezért cserébe a Legendáknak nagy árat kellett fizetni. Sarát és csapatát elbocsájtották, akiknek saját korukban kellett boldogulni, de valahogy a törülköző-osztályon hajtogatni közel sem olyan érdekes, mint az Időlovast vezetni.

Ismét a megszokott felállással kezdünk: a csapatot össze kell szedni, és ennek van egy apró akadálya – és bármennyire szeretem is ezt a csapatot, azért harmadszorra már nem olyan érdekes ez a sztori. Ahogy a nagy ellenség titkos képe, és megfoghatatlansága sem hozott lázba – túl sokszor lőtték mér el ezt a csínyt, és reménykedem benne, hogy most valami egészen mást kapok majd, mint az előző két évadban.

Az epizód egyszerűsége mégsem volt annyira zavaró, ráadásul a humor most igazán szerteágazóra sikeredett, miközben végre Roryt is komolyabban belevonták a dolgokba, és hittek neki – ugyebár az előző évadban, teljesen jogosan ezt nehezményezte Het Wave.

A nemek arányával azonban most igencsak baj van, mert Sarán kívül nincs egy női karakterünk sem, ami eléggé frusztráló, és pedzegették, hogy egy korábbi szereplő visszatérhet talán, azért az első két évadban nagyon jól megformált és többrétű női karaktereink sorra eltünedeztek, miközben nagyon is szükséges mindkét nem jelenléte egy olyan sorozatban, ahol az alkotók akarnak és mernek is viccelni a szeximuzssal vagy a rasszizmussal, miközben kíméletlenül meg is mutatják az árnyoldalát.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .