Az elmúlt két hét viszonylag gyengécske epizódja után most végre megint sorra került valami, amire képes vagyok elégedetten bólogatni.

Bár mindketten azt állítják, hogy nem számít, milyen nemű lesz második gyerekük, Bernadette és Howard is kicsit csalódik és pánikba esik, mikor kiderül, hogy kisfiuk lesz. Howard leginkább attól tart, hogy képtelen lesz férfias példát mutatni fiának, míg Bernie, aki fiútestvérek közt nőtt fel, amiatt kesereg, hogy szerette volna, ha Hallie-nak húga lehet. Bernadette-et végül Rajnak sikerül kicsit felvidítania, ahogy együtt nekiesnek Hallie kinőtt ruháinak átalakításának, Howard pedig még ennél is furcsább helyen talál támaszra: Sheldonnál, akivel együtt kimennek a sivatagba kilőni egy rakétamodellt, amit Howard még az apjától kapott. Mindeközben Beverly rászokik, hogy, társaság után kutatva, rendszeresen Pennyvel beszélgessen telefonon, és sem Leonardnek, sem Amynek nem tetszik igazán.

Bevallom, borzalmas egy ember vagyok – az a fajta, aki szereti előre elolvasni, hogy mi lesz a Big Bang epizódokban (ugyanis mivel az epizódokat élő közönség előtt veszik fel, a szinopszisokat már akár egy hónappal az adásba kerülés előtt meg lehet találni különböző fórumokon), és így már jó előre tudtam, hogy Bernie-éknek fia lesz – és bevallom, féltem tőle. Azt már korábban is említettem, hogy kicsit tartok tőle, hogy a második baba mellett Hallie-ról meg fognak feledkezni az írók, és miután ráadásul a második baba fiú lesz, bizony a dolognak vannak némi feminista vonatkozásai is. Viszont örömmel jelenthetem, hogy egyelőre jól kezelik a dolgot az írók, tehát nem érződött az, mintha a szülentendő kisfiú nagyobb értékkel bírna, mint a már megszületett kislány. Sőt, egészen cuki volt a jelenetsor, amiban Raj és Bernie megpróbálták átalakítani a babaruhákat – bár valakinek lehet, hogy meg kéne tanítania Kunalt, hogyan is működik egy varrógép.

Igazából ennek a sztorinak a másik oldala is jól működött: Howard félelmeit szépen kötötték Sheldonhoz – aki már korábban is foglalt el ilyen pszeudó-gyerek szerepet a bandában –, ami leginkább az epizód végére csúcsosodott ki, amikor Howard okítgatta Sheldon, hogyan is kéne vezetni. Jó, a jelenet humor szempontból üthetett volna nagyobbat is, de azért jó volt, csak úgy, mint az egész történetszál.

Sőt, a harmadik szál is nagyon tetszett. Beverly már a kezdetektől fogva nagyon érdekes karakter, és jó látni, hogyan teszik az írók egyre sokrétűbbé, egyre emberibbé. Persze, továbbra is elég fura és pragmatikus maradt, de ugyanakkor látszik, hogy vannak (kissé elfojtott) valódi, emberi igényei, amiket egész humorosan sikerült előhozni. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy az írók hogyan tudták ezt Leonardhöz és Amyhez kapcsolni, akik párhuzamos monológja egyszerűen zseniális volt.

Így hát összességében elmondhatom, hogy teljesen meg voltam elégedve az eheti epizóddal – igen, ez az a (minimum) minőség, amit elvárnék ettől a sorozattól.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .