Jó, jó, de valami azért mégis hiányzik.

Amy és Howard együtt kezd el dolgozni egy projekten, ami miatt rengeteg időt töltenek kettesben a laborban, aminek sem Sheldon, sem Bernie, sem raj nem örül, hiszen mindannyian úgy érzik, elhanyagolják őket. Raj Bernie-vel próbálja megosztani ezt a problémát – nem túl sok sikerrel –, míg Bernie mindent megtesz, hogy a végletekig kihasználja Sheldon a szituációra adott, szokásos, teljesen egocentrikus reakcióját. Mindeközben Penny és Leonard rájön, hogy milyen könnyedén is képesek befolyásolni Sheldont arra a nevelési tanácsadó könyvre támaszkodva, amit Bernie-ék felejtettek náluk véletlen.

Szóval az a nagy harci helyzet, hogy az epizódban volt két nagyobb, kvázi főszál, és tulajdonképpen mind a kettő szépen betalált: egyrészt ott volt Amy és Howard közös projektje, másrészt pedig a nevelési tanácsadó, és az, hogy Pennyék ezt, hogy használják fel – ráadásul ezt a két szálat összekötötte az, hogy Penny és Leonard Sheldon a Howard-Amy–szituációra adott reakcióját „kezelte” a könnyvel. Szóval erre nincs semmi panasz.

Azt már korábban is láthattuk, hogy a Howard-Amy páros vicces elegyet alkot (Neil Diamond, valaki?), főleg azért, mert a narráció is megalapozta, hogy nekik kéne legkevésbé megtalálni a közös hangot – erre meg ők jönnek ki egymással a legjobban. Erre a héten is jól rájátszottak az írók, főleg azáltal, ahogy bevitték a jelenetekben Howard bűvésztrükkjeit.

A srácok a helyzetre adott reakciója is jó volt. Főleg azzal bántak ügyesen, hogy Raj és Sheldon csak saját szemszögükből voltak képesek észlelni a helyzetet, nem véve észre, hogy az, akire a legnagyobb hatással volt a dolog, az Bernadette – vagyis az, aki a legkevesebbet panaszkodott. Sőt, az egészen zseniális volt, ahogy Bernie megdolgoztatta Sheldont, valamint az is, ahogy az egyik jelenetben a szex–tudomány párhuzammal játszadoztak az írók Sheldonnal és Amyvel kapcsolatban

Penny, Leonard és a könyv is hatalmas ötlet volt, ami tetszett is, de mégis úgy érzem, erre jobban is rá lehetett volna feküdni – nem tudom, a két szál közül talán ez érződött az alárendeltnek, mikor lehet, ennek kellett volna kapnia a főhangsúlyt. Na, de a lényeg az, hogy jó volt, bár még jobb lett volna, ha több poént kihoznak belőle.

Tehát minden szép és jó, de… valami mégis hiányzik. Ez a valami pedig a csattanó. Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy háromfelvonásos darabot néznék, amiről, valahogy, lemaradt a harmadik felvonás. A csattanó, a slusszpoén, a lezárás – ez valahogy nem került oda a végére

Vagyis összességében bejött az epizód, jók voltak a poénok és a koherencia is a helyén volt, csak éppen nem sikerült az alkotóknak egy kerek egészet kihoznia az alkotóelemekből.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .