A Peaky Blinders legutolsó elérhető évada újabb elképesztő fordulatokat, zseniális változásokat tartogatott a nézői számára a második évad lehengerlő utolsó jelenete után. Természetesen hőseink és a bookmaker vállalat tovább menetelt a felemelkedés ösvényén, így nem csoda, hogy újabb és újabb bonyodalmak kísérték útjukat. /a cikk nyomokban spoilert tartalmaz/

A harmadik évadban a kormány eszközeként Thomas (Cillian Murphy) az orosz alvilággal kerül kapcsolatba, több oldalról kerül kutyaszorítóba, miután hatalmas változások állnak be a magánéletében is. Az új ellenség kinyitja a Peaky Blinders univerzumát, és a huszadik századi Angliáról Európára irányítja a figyelmet, ugyanakkor egyre brutálisabb és brutálisabb események tanúi lehetünk. Jó kérdés, hogy Thomas Shelby mégis hogyan tudja túlélni az újabb és újabb sérüléseit, azt hiszem kijelenthetjük, hogy egészen elképesztő egészséggel áldották meg a sorozat írói és nem sokat vacakolnak a gyógyulási folyamatokkal sem. Új szemléletekkel ismertetnek meg bennünket, amik által teljesen új döntéshelyzetek és mélységek tárulnak fel a nézők és persze a szereplők előtt is. Az írók ebben a hat részben sem féltek megvillantani tehetségüket a koherens karakter építés, az egymásból következő logikus, mégis sokszor nagyszabású személyiségfejlődések vezetése terén. A főszerepben ebben az évadban aztán igazán Thomas Shelby áll, ugyanis rengeteg jelentős dolog történik vele, az évad elején feleségül veszi Grace-t (Annabelle Wallis), ám ez az idilli állapot természetesen nem tarthat túl sokáig, így (szerencsére) a harmadik részben el is búcsúzunk tőle, ezután Tommy gyászának különböző állomásait figyelhetjük meg a „normális” állapot visszaálltáig. Újabb nő tűnik fel a színen, újabb üzletek és komplikációk, sérelmek halmozódnak egymásra. Emellett persze jut idő, hogy közelebbről is megismerjük a Shelby família legújabb tagját, Michaelt (Finn Cole) vagy épp együtt örüljünk Arthurral (Paul Anderson), az újdonsült apával. Bőven jut szerep a női szereplőgárdának is, a feleségek karakterei is szépen bontakoznak kifelé, illetve Alfie (Tom Hardy) is újra feltűnik a színen, mint a Shelbyk szövetségese. A sorozat mit sem vesztett kiegyensúlyozottságából, egyaránt figyelmet fordít a lelki változásokra, sérülésekre és a fizikaiakra is.

Az évad lezárásához közeledve Thomas gyásza és ügyletei kezdenek elharapódzni, így a családi egyensúly is megbomlik, úgy tűnik vége a közös biznisznek és talán külön szálakon követhetjük majd tovább a fivérek útjait. Persze ahogy megszokhattuk, az utolsó pillanatban megint minden száznyolcvan fokos fordulatot vesz, így a negyedik évad újabb titkokat rejt, csak győzzük kivárni!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .