Tavaly karácsonykor megosztottuk veletek, hogy mit is nézünk legszívesebben a fenyőünnep alatt, most pedig, ahogy megérkezett az év leghátborzongatóbb – és talán legbulisabb – ideje, úgy döntöttünk, ismét megnyílunk felétek. Úgyhogy most nézzük csak, mik is a Watchaholics-lányok kedvenc halloweeni filmjei!

Catleen – Beetlejuice

Sok olyan film van, amit bármikor képes vagyok megnézni, és azonnal odaszegez a képernyő elé – a Beetlejuice is egy ezek közül. Egyszerre creepy és vicces, görbe tükröt állít a klasszikus horrorok elé, miközben megmutatja, hogy egy jó történet lehet úgy is vicces, hogy nem kell érte megalázni senkit. Bár kedvcsinálónak lehet annyi is elég lenne, hogy Michael Keaton!

 

Belle – A halott mennyasszony

Ez volt életem első Tim Burton-filmje, és bár a rendezővel azóta elég viharos a viszonyom, azóta sem múlhat el Halloween nélküle. Nagyon szeretem benne, hogy nem csak megnevettet, de megható pillanatai is vannak, ráadásul a benne felcsendülő dalok is tetszenek, akár eredeti, akár magyar nyelven. Az élők és a holtak világa közötti kontraszt elsőre furcsának tűnt, de mindig is érdekesnek tartottam, hogy a komor, sötét valósággal szemben az alvilág mennyire színes és élettel teli. Emily pedig az egyik kedvenc hősnőm.
Én el sem tudok képzelni kellemesebb programot október 31-re, mint hogy egy tál halloweeni sütivel felszerelkezve, halott menyasszonyokkal és táncoló csontvázakkal töltsem az estét. Személyes megjegyzés: egy jól sikerült tréfának köszönhetően nálunk már szállóige lett a “Valaki néz a levesből”

Buttercup – Addams család

Ez az a film, amit bármikor, bármilyen körülmények között meg tudok nézni, Halloween tájékán pedig szinte kötelező! Egészen kiskorom óta nagyon szeretem a világát, és kb. az összes létező feldolgozását láttam. A kedvencem viszont mindig is az 1991-es film lesz, mert imádom a színészeket és a sztorit! A halloweeni hangulat adott, tökéletes esti program bekuckózva valami meleg itallal akár egyedül, akár családdal/barátokkal.
Amit igazán imádok benne, az a lazaság, amivel parodizálja a tipikus tökéletes kertvárosi család sztereotípiát, és minden morbidságával együtt hihetetlenül aranyos tud maradni. Lehet, hogy furcsák, elvontak, sőt, minden bizonnyal őrültek, de akkor is szeretik egymást, jól érzik magukat, ahogy vannak, és nagyon-nagyon viccesek.

Hanama – ParaNorman

Ha október van, akkor Halloween, ha pedig Halloween van, akkor jönnek az elmaradhatatlan, alkalomhoz illő filmek, amik sokaságából én most kiemelnék egyet mely sok közül talán
a legközelebb áll a befőttesüvegben tartott szívemhez. Ez pedig a ParaNorman.
Leginkább azért szeretem ezt a filmet (a töménytelen horror-utalás mellett), mert nem fél
kimondani dolgokat. Bár a humora is remek, az sokkal érdekesebb, hogy kíméletlenül arcunkba mondja az igazságot, leginkább arról, hogy meddig képes elmenni az ember akkor, ha igazán fél, vagy ha valamit (vagy éppen valakit) nem ért meg.

Judyt – Hocus Pocus

Az első és egyben a legaranyosabb – a maga gonosz boszorkányaival együtt – Halloweeni film, amit életemben láttam. Nem mellesleg Disney.
Emlékszem, amikor Anyával egy forró kakaó társaságában leültünk anno megnézni. Mivel gyerek voltam, féltem is, de van benne fekete macska, boszorkány, zombi, mágia, menekülés, tiniszerelem stb., ezért kifejezetten a szívemhez nőtt, és a valaha volt legütősebb halloweeni családi movie-nak tartom. A Hocus Pocus számomra mindig egyet fog jelenteni a világ legjobb Anya-Lánya filmnézésével.
Ja, és azóta tudom, hogy a boszorkányok ellen kiváló a só (illetve akkor tanultam meg azt is, hogy angolul a só úgy van, hogy salt). Tiszta nyereség ez a film.

Lia – Ginger Snap

Ha valaki megkérdi, melyik a kedvenc vérfarkasos filmem, csípőből vágom rá, hogy a Ginger Snaps (itthon két fordítást is kapott, Farkasvér, illetve Vérszomj címen is fut). A történet főszereplője egy gimis testvérpár, Ginger és Brigitte. akik a többi diák céltáblájaként éli mindennapjait, míg egy októberi éjjelen egyiküket meg nem harapja egy vérfarkas. A Ginger Snaps több szempontból is remek film: végre nem a sablonos főszereplő karaktereket kapjuk; az egyébként feszültséggel teli horror tele van mélyen fekete humorral; a vérfarkassá alakulás pedig igazán zseniálisan van ábrázolva. Az már csak hab a tortán, hogy mikor a teljes átalakulás küszöbén álló lány elmegy a Halloween bulira, mindenkit lenyűgöz a „jelmeze”. Ez a film a műfaj rajongói számára mindig jó választás, de különösen ajánlott megnézni Halloween előtt!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .