Hosszú még a lista, és valahogy nagyon nem akar véget érni – sőt, minél több animét nézek meg, annál hosszabb lesz a már amúgy több oldalra rugó lista. De hogy némileg visszaadjak valamit az őszi/téli érzetből, most a komolyabb zenék (tisztelet a kivételnek) kerültek fel a listára.

  1. Yugioh GX opening 3 – Teardrop

A 3. évad openingje a megszokottaktól eltérően eléggé darkos hangvételű és a karaktereken is nagyon kiütközik a komolyság – elsősorban a válaszokat kereső Judai (Jaden) és és az idővel egyre kompetensebbé váló Sho (Syrus) változása a legszembetűnőbb.A szöveg hangvétele is a komolyságot, az eltökéltséget és a bizonyítási vágyat kívánt hangoztatni.

4. Tweeny Witches Opening
Ez számomra egy különleges darab, és a többi között is némileg kakukktojás, ugyanis a Tweeny Witches nyitózenéjében nincs éneklés. Csak a ritmusok különféle változása, ami nagyon jól tükrözi annak a világnak – és természetesen a benne élőknek is – a kettősségét, ahova Arusu kerül. Amellett szerencsére nem az tipikus Magical Girl nyitózene stílusa van, hanem a készítők sokkal inkább a régiesebb stílusú hangokat vették elé és használták fel.

3. Boogiepop Phantom OST- Angel in the Dark
Ez az OST engem megijesztett. Nem viccelek. Vagyis, nem is maga a dal riasztott meg, hanem az a jelenetsor ami alatt ment, az ott elhangzó párbeszéd komolysága, és hogy ehhez mennyire passzolt ez a zenei aláfestés. Egyszerűen hátborzongatóan zseniális.

  1. Nanbaka Opening Rin!Rin!HiHi!
    Most dőlt meg az, hogy komoly zenékkel jövök ebben az ötös listában – hiszen a Nanbaka openingjét semmilyen értelemben nem lehet komolyan venni – akárcsak magát a sorozatot. A dal ritmusa pörgős, a dalszöveg találó és kvázi mindenkit bemutat, aki csak feltűnik a sorozatban. Persze a főhős négyesfogattal az előtérben.

  1. D Gray Man 2 Opening – Brightdown
    Bár A Hallow zenéje sem rossz, az örök kedvencem a D Gray Man dalai közül ez marad. A hangulata igaz nem darkosabb az első openingétől, de itt azért már jobban kiütközik (akárcsak az epizódokban), hogy itt bizony már nem kevés olyan harc lesz, ahol bár a nyernek az ördögűzők, de nagy árat fizetnek érte – és ezt Nami Tamaki tökéletes visszaadja.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..