A Young Sheldon újabb epizódjával immár véglegesen kijelenthetjük, hogy az alkotók a Big Banghez méltó spinoffot raktak össze.

A Poker, Faith, and Eggs című epizódban megismerhetjük végre Mimót, vagyis Sheldon hőn imádott nagyikáját (Annie Potts), és érdekes részleteket tudhatunk meg róla, valamint kettejük különleges kapcsolatáról. Mimó egy vagány, az alkoholt és a pókert nem megvető nagyi, akinek a klasszikus nagymama szerep nem fekszik túl jól: a sütés-főzés nem tartozik a kedvenc hobbyjai közé, és a gyerekfelvigyázás sem az erőssége. Ugyanakkor nagyon szereti Sheldont, és mivel tisztában van a fiú egyediségével, a maga módján próbálja az élet szociálisabb oldalára tanítgatni.

Azt már tudjuk a Big Bang korábbi évadjaiból, hogy Sheldon igen korán, mindössze 14 évesen elvesztette az édesapját. Ebből könnyen következtethetünk, hogy George Cooper elég behatárolt ideig lesz a sorozat része. Személy szerint biztos voltam benne, hogy záros határidőn belül szembesülni fogunk az első tünetekkel, de hogy ilyen hamar lebetegedjen, arra én magam sem számítottam. A nagyevő, pocakos, whiskyt szerető George szívrohamot kap, ahogy a nagykönyvben meg van írva, így amíg Mary mellette virraszt a kórházban, addig Mimó vigyáz a gyerekekre. Vagyis kellene vigyáznia, de amint elalszik, az ifjabb George ellopja a kocsikulcsát, és kistestvéreivel karöltve útnak ered, hogy meglátogassa beteg apját a kórházban. George autóvezetési képességei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Sheldon felnőttként sem nagyon vágyik volán mögé, de a rész során részben magyarázatot kapunk a kórházak iránt érzett félelmére is. 

Érdekes vonalat képvisel Sheldon viszonya a hithez. A tényekhez ragaszkodó, pragmatikus kisfiú értelemszerűen rosszul viseli a templomi beszédek érvelését, viszont szemlátomást elgondolkodik, mikor egyik kedvenc tudósa, Pascal sorait olvassa. „Pascal fogadása” (Pascal’s Wager) egy jól ismert érv amellett, hogy miért érdemes hinni Istenben. Pascal a szerencsejátékhoz hasonlította az istenhitet, és azt mondta, hogy ebben a szerencsejátékban mindenképpen érdemes Isten léte mellett letenni a voksot, hiszen „ha nyersz, akkor mindent megnyersz; ha veszítesz, akkor semmit sem vesztesz”. Mikor egy véletlennek köszönhetően szembesül apja rendkívül rossz állapotával, a kétségbeesett fiú betér az útjába akadó kórházi kápolnába.

 

Ez a rész egyszerre volt humorban gazdag, elgondolkodtató, szívszorító, és közben telis tele olyan kis adalékokkal, amik a Big Bang során már megismert puzzledarabkák közti lyukakat töltik ki- és én pontosan ezt a kombinációt várom a sorozattól.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .