Eléggé furcsa sorrendben kezdtem neki a Marvel-Netflix sorozatoknak: előbb bedaráltam az Iron Fistet, majd jött a Jessica Jones, és a legújabb darám, a Luke Cage. A történet követésével abszolút nem volt baj, annak ellenére, hogy kvázi fordítva álltam neki a történetfolyamnak.

Az a legnagyobb bajom a sorozattal, hogy lehetett volna igazán ütős is, minimum olyan, mint a Jessica Jones, de ehelyett egy borzalmasan elhúzott és indokolatlanul unalmassá váló első évadon vagyok túl. A casting ismét tökéletes munkát végzett, Mike Colter remek Luke Cage-ként, és nemcsak alkatilag, hanem színészileg is. A nyomozónő szerepében Simone Missick egyszerűen fürdőzött: egyszerre volt kemény és sérülékeny, okos és buta, és ahogy egyre több információval rendelkezett, úgy tisztult ki az ő fejében is a kép az eseményekről.

Rosario Dawson fantasztikus Claire, ő az egyik legfontosabb kapocs New York hőseinek életében, és a színésznő annyira a toppon van, hogy elhalványítja előttünk korábbi szerepeit. De az igazi kedvencem Theo Rossi lett, aki már a Sons of Anarchyban is megmutatta, hogy mennyire jó színész, amit itt csak tovább fokozott. Alfre Woodardot pedig egyszerre lehet szeretni és gyűlölni is, ami megmutatja, hogy a színésznőnek mennyire a kisujjában van a szakma minden trükkje.

Az évad vége felé végre felpörögtek az események, kezdett beindulni a történet, majd hirtelen véget is ért, pedig ezt kellett volna sokkal hosszabbra húzni, nem pedig az évad első felét, amiben szinte semmi sem történt, de az nagyon.

A sorozat zenei világa és atmoszférája igen különleges – napok óta az epizódokban felhangzó dalokat hallgatom –, Harlem füstös és lebukkant világát remekül ellensúlyozza a Harlem Paradicsoma nevű szórakozóhely, ami a gonoszok kvázi főhadiszállása.

A Netflix természetesen folytatja majd Luke Cage történetét, amit igen jól is tesz, mert rengeteg lehetőség van a történetben, csak remélem, hogy az alkotók tanulnak a korábbi hibákból, és egy sokkal egységesebb és pergősebb második évadot tesznek majd le az asztalra.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..