A Netflix nem babbal gurigázik, ha sorozatokról van szó, és műfajilag igyekszik a legszélesebb nézőközönséget felölelni, így már kissé érett, hogy a kedvenc stream szolgáltatónk ezúttal a poros Vadnyugatra kalauzolja el a nézőit. A Godlessben minden adva van a tökéletességhez!

Roy Goode (Jack O’Connell) sebesülten, szinte félholtan érkezik egy bányászfalu széléhez, ahol a farm vezetője, Alice Fletcher (Michelle Dockery) befogadja és megmenti az életét, annak ellenére, hogy sejtelme sincs, ki lehet a férfi. Eközben a farmtól nem is olyan távol, egy bűnbanda fosztogat, erőszakol és mészárol, mígnem senki sem marad az aprócska bányászfaluban – és ez a bűnbanda most minden várost felkutat, hogy megtalálja azt a férfit, aki meglépett a múltkori zsákmányukkal.

Bár nem vagyok a western nagy rajongója, el kell ismernem, hogy néha jól esik megnézni egy-egy igazán jó és minőségi munkát a műfajban – az örök kedvencek persze a Deadwood és az Into the West – a Godless pedig pontosan ilyen munka. A casting első osztályú, a rendezés pazar, a vágás tökéletes.

Már csak a szereposztásra ránéz az ember, és bizony dobban két erőset a szíve: Jack O’Connell a Skins második érájában már kiemelkedőt nyújtott, Michelle Dockeryt pedig mint a Downtown Abbey egyik kiemelkedő szereplője alakított nagyot, de az ellenpóluson, a bűnbanda fejét képviselő Jeff Daniels nevét sem kell nagyon bemutatni – ha mégis, ajánlom tőle a kedvencemet, a Híradósokat!

Az alaptörténet egy amolyan klasszikus bosszúállós, vér vért kíván alap sztori, de ez egy westernnél már szinte kötelező, és kicsit sem probléma, hiszen a kliséket is elő lehet adni magas művészi fokon, ha az ember tudja, mit csinál, és a Godless alkotói gárdája bizony nagyon tudja.

A hosszú jelenetek már már a türelmemmel viaskodtak – de ez az én hibám, nem a sorozaté – de valahogy mindig sikerült elérni, hogy erre ne dühvel reagáljak, hanem kíváncsisággal, hogy vajon meddig lesznek képesek fokozni az érzéseket. A hosszan kitartott jelenetek és pillanatok remek lehetőséget nyújtanak a színészeknek, hogy komoly munkát tegyenek le az asztalra.

A Godless a műfaj kedvelőinek kötelező darab, de azt tudni kell, hogy nem teketóriázik, és ami durva erőszak a való életben, az itt is az. Még viaskodom, hogy bedaráljam-e a teljes évadot, vagy sem, de bátran ajánlom mindenkinek, aki igazán minőségi sorozatot kíván látni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .