A Netflix nem babbal gurigázik, ha sorozatokról van szó, és műfajilag igyekszik a legszélesebb nézőközönséget felölelni, így már kissé érett, hogy a kedvenc stream szolgáltatónk ezúttal a poros Vadnyugatra kalauzolja el a nézőit. A Godlessben minden adva van a tökéletességhez!

Roy Goode (Jack O’Connell) sebesülten, szinte félholtan érkezik egy bányászfalu széléhez, ahol a farm vezetője, Alice Fletcher (Michelle Dockery) befogadja és megmenti az életét, annak ellenére, hogy sejtelme sincs, ki lehet a férfi. Eközben a farmtól nem is olyan távol, egy bűnbanda fosztogat, erőszakol és mészárol, mígnem senki sem marad az aprócska bányászfaluban – és ez a bűnbanda most minden várost felkutat, hogy megtalálja azt a férfit, aki meglépett a múltkori zsákmányukkal.

Bár nem vagyok a western nagy rajongója, el kell ismernem, hogy néha jól esik megnézni egy-egy igazán jó és minőségi munkát a műfajban – az örök kedvencek persze a Deadwood és az Into the West – a Godless pedig pontosan ilyen munka. A casting első osztályú, a rendezés pazar, a vágás tökéletes.

Már csak a szereposztásra ránéz az ember, és bizony dobban két erőset a szíve: Jack O’Connell a Skins második érájában már kiemelkedőt nyújtott, Michelle Dockeryt pedig mint a Downtown Abbey egyik kiemelkedő szereplője alakított nagyot, de az ellenpóluson, a bűnbanda fejét képviselő Jeff Daniels nevét sem kell nagyon bemutatni – ha mégis, ajánlom tőle a kedvencemet, a Híradósokat!

Az alaptörténet egy amolyan klasszikus bosszúállós, vér vért kíván alap sztori, de ez egy westernnél már szinte kötelező, és kicsit sem probléma, hiszen a kliséket is elő lehet adni magas művészi fokon, ha az ember tudja, mit csinál, és a Godless alkotói gárdája bizony nagyon tudja.

A hosszú jelenetek már már a türelmemmel viaskodtak – de ez az én hibám, nem a sorozaté – de valahogy mindig sikerült elérni, hogy erre ne dühvel reagáljak, hanem kíváncsisággal, hogy vajon meddig lesznek képesek fokozni az érzéseket. A hosszan kitartott jelenetek és pillanatok remek lehetőséget nyújtanak a színészeknek, hogy komoly munkát tegyenek le az asztalra.

A Godless a műfaj kedvelőinek kötelező darab, de azt tudni kell, hogy nem teketóriázik, és ami durva erőszak a való életben, az itt is az. Még viaskodom, hogy bedaráljam-e a teljes évadot, vagy sem, de bátran ajánlom mindenkinek, aki igazán minőségi sorozatot kíván látni!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..