A név kötelez – Zombik Alkonya (2007)

A 2007-es Zombik Alkonya, vagy eredeti címén Dead Heist (egy kicsit sem jutott eszembe a GTA) egy tipikusan olyan horrorfilm, ami nem azért marad meg az emlékeidben, mert annyira jó és eredeti, hanem azért mert a film jól beleégeti a benne lévő bődületes dolgait – hogy még esélyed se legyen feldolgozni vagy normálisnak értékelni a benne látott marhaságokat.

A történet szerint adott egy piti bönőzőbanda, akik próbálnak kitörni a gettóból és ehhez remek alkalmat is nyújt egy lehetséges bankrablás, ami egy félreeső kisvárosban található és eddig még senki nem merte kirabolni. A négy gettómuskétás aztán felkerekedik és a helyi segéderővel Ackson (D.J. Naylor) tervezik meg az akciók, de aztán a túlbuzgóság miatt a jól kigondolt terv dugába dől és a rendőrség miatt nem tudnak kijutni a bankból. Ez még mindig nem lenne egy annyira kilátástalan helyzet, de aztán leszáll az éj, és kiderül, hogy eddig miért nem érte külső baj ezt a várost.

Ugyanis fürge és nagyon harapós zombi-vámpírok élnek a környéken, és mindenre ugranak, ami élőnek számít. A kinti rendőrség rövid időn belül már fel lett szolgálva vacsorának, a benti emberek pedig először próbálnak menekülni, majd valahogy kihúzni reggelig. A rablók és néhány túsz mellett kapunk még egy rendőrnőt, Katet (Tracy Dinwiddie) valamint a egy titokzatos alak  is sikeresen átküzdi magát a dögökön a bankig, hogy közösen éljék túl ezt a véres éjszakát.

Hol is kezdjem? Mondjuk azzal a minimális érdekességgel, amivel a film operál. A karakterek közül egyedül a csapat vezetőjét Hunter tudott némi színészi képességet bemutatni Tracy mellett (akit a Szerelmünk Lapjaiból is lehet ismerni), de ez nem meglepő, hiszen őt Big Daddy Kane alakítja, aki sokkal inkább rapper, mint színész (ennek ellenére voltak nem kis filmekben szerepei) mégis ő játszik talán a leghitelesebben. De nem csak Kane az egyetlen érdekes figura ebben a bandában, ugyanis  a főnököt Hustle-t nem más alakítja, mint E-40, aki szintén zenész.

De ez mit sem változtat azon, hogy az egész film, úgy ahogy van értelmetlen: a zombi-vámpíroktól (vagy sokkal inkább a kivitelezésüktől) Romero biztosan forog a sírjában, a szereplők teljesen sablonosak és feledhetőek, a dialógusok pedig teljesen követhetetlenek. Olvastam, hogy ebben a magyar szinkronnak is van némi szerepe, de miután megnéztem angolul is rájöttem, hogy nem a magyar kollégák tették fel a cseresznyét a tetejére.

A Zombik Alkonya egy rosszul kivitelezett, átgondolatlan és színvonalon aluli film, mégis van egy dolga, ami miatt mégsem vagyok képes gyűlölni ezt a filmet. A sok bakijaitól és dialógusaitól a hasamat fogtam a röhögéstől – egyszóval létezik egy nagyon alfa szint, ahol ez a film képes szórakoztatóvá válni. De előtte rengeteg idegbajt kell legyőzni.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..