A 2007-es Zombik Alkonya, vagy eredeti címén Dead Heist (egy kicsit sem jutott eszembe a GTA) egy tipikusan olyan horrorfilm, ami nem azért marad meg az emlékeidben, mert annyira jó és eredeti, hanem azért mert a film jól beleégeti a benne lévő bődületes dolgait – hogy még esélyed se legyen feldolgozni vagy normálisnak értékelni a benne látott marhaságokat.

A történet szerint adott egy piti bönőzőbanda, akik próbálnak kitörni a gettóból és ehhez remek alkalmat is nyújt egy lehetséges bankrablás, ami egy félreeső kisvárosban található és eddig még senki nem merte kirabolni. A négy gettómuskétás aztán felkerekedik és a helyi segéderővel Ackson (D.J. Naylor) tervezik meg az akciók, de aztán a túlbuzgóság miatt a jól kigondolt terv dugába dől és a rendőrség miatt nem tudnak kijutni a bankból. Ez még mindig nem lenne egy annyira kilátástalan helyzet, de aztán leszáll az éj, és kiderül, hogy eddig miért nem érte külső baj ezt a várost.

Ugyanis fürge és nagyon harapós zombi-vámpírok élnek a környéken, és mindenre ugranak, ami élőnek számít. A kinti rendőrség rövid időn belül már fel lett szolgálva vacsorának, a benti emberek pedig először próbálnak menekülni, majd valahogy kihúzni reggelig. A rablók és néhány túsz mellett kapunk még egy rendőrnőt, Katet (Tracy Dinwiddie) valamint a egy titokzatos alak  is sikeresen átküzdi magát a dögökön a bankig, hogy közösen éljék túl ezt a véres éjszakát.

Hol is kezdjem? Mondjuk azzal a minimális érdekességgel, amivel a film operál. A karakterek közül egyedül a csapat vezetőjét Hunter tudott némi színészi képességet bemutatni Tracy mellett (akit a Szerelmünk Lapjaiból is lehet ismerni), de ez nem meglepő, hiszen őt Big Daddy Kane alakítja, aki sokkal inkább rapper, mint színész (ennek ellenére voltak nem kis filmekben szerepei) mégis ő játszik talán a leghitelesebben. De nem csak Kane az egyetlen érdekes figura ebben a bandában, ugyanis  a főnököt Hustle-t nem más alakítja, mint E-40, aki szintén zenész.

De ez mit sem változtat azon, hogy az egész film, úgy ahogy van értelmetlen: a zombi-vámpíroktól (vagy sokkal inkább a kivitelezésüktől) Romero biztosan forog a sírjában, a szereplők teljesen sablonosak és feledhetőek, a dialógusok pedig teljesen követhetetlenek. Olvastam, hogy ebben a magyar szinkronnak is van némi szerepe, de miután megnéztem angolul is rájöttem, hogy nem a magyar kollégák tették fel a cseresznyét a tetejére.

A Zombik Alkonya egy rosszul kivitelezett, átgondolatlan és színvonalon aluli film, mégis van egy dolga, ami miatt mégsem vagyok képes gyűlölni ezt a filmet. A sok bakijaitól és dialógusaitól a hasamat fogtam a röhögéstől – egyszóval létezik egy nagyon alfa szint, ahol ez a film képes szórakoztatóvá válni. De előtte rengeteg idegbajt kell legyőzni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .