Mind tudjuk, hogy DC filmes fronton, majd csak év végén veti be magát az Aquaman, ezért addig is foglalkozhatunk a sorozatos, illetve animációs művekkel. Most ennek a kombinációjáról lesz szó, ugyanis hamarosan érkezik a Young Justice harmadik évada, amiért nem keveset könyörögtek a rajongók, és nem hiába, ugyanis egy rettentően jó minőségű, mind rajzolásilag, mind történetileg kiváló sorozatról van szó. Össze is szedtem egy listát, hogy én személy szerint, miért várom leginkább a folytatást.

5. Animáció

Mint említettem egy nagyon egyedi és szép animacióval készült sorozat. Színeiben, látványban is nagyon megragadó, a karakter dizájn is kiemelkedő, sőt, számomra az az egyik legfontosabb, hogy minden szereplő, mintha ki lenne emelve az erős kontúrok és éles színek által.

4. Lezáratlan második évad

Egy kis spoiler, de a második évad végén nem lett éppen minden lezárva, ugyanis maga a nagy Darkseid lett beharangozva, a DC univerzum talán legnagyobb főgonosza. Joggal akadtak ki a rajongók, amikor csak nem akart jönni az a folytatás. Mivel, ha egy egyszerű befejezést kaptunk volna lehet, nem lett volna akkora a felháborodás, de ez egy elég durva mézes madzag volt, amit elhúztak a rajongók orra előtt, ezért kihagyhatatlan ennek a történet szálnak a kifejtése.

3. Karakterek, karakterfejlődés

Én személy szerint nagyon szeretem azokat a sorozatokat, ahol egyik évadról a másikra eltelik egy kis idő, és a karakterek idősebben esetleg más külsővel, kicsit érettebben, tapasztaltabban jelennek meg újra. Pontosan ez történt az első évad után a másodikban és ezt várom a harmadik évadban is. Például fangirl szívem alig várja a vörös ruhás nightwinget, vagy a sokat fejlődött és egyre jobban működő Blue Beetle-t. Annál is inkább, mert a hosszabb animációs filmekben már feltűnt a teljes Teen Titans. Ezen felül biztosan jönnek majd új, eddig annyira nem ismert karakterek, hiszen a második évadban is behoztak sok ilyet, akik egytől egyig jól is működtek. Kellően kifejtették háttértörténetüket, amennyire az akkori történethez kellettek. Senki nem súlytalan, minden karakter kap egy feladatot, és mindenki a maga képességeihez mérten tevékenykedik. Az egészen magas létszámú gárda szinte teljes harmóniában működik, és ebben is nagyon kiemelkedő ez a sorozat, hogy nagyon figyel a karakterek dinamikájára, az egymással való interakciókra, amik nagyon szórakoztatóak és jól működnek! Alig várom a szerelmi szálakat, a vicces beszólásokat, és a komoly párbeszédeket.

2. Történet, dramaturgia, csavarok

Ez majdnem a legkiemelkedőbb eleme a sorozatnak. Mivel a karakterek nagyon jól működnek, a rájuk írt történet valami fenomenális. Az első évadban még csak a szárnyaIkat próbálgató, egymásban aligha megbízó csapat voltak. A másodikban már egy komplett szervezetet állítottak fel, már nem egyszerű segédeknek tartja őket a Liga sem. Folyamatosan kapják a megbízásokat, feladatokat, míg nem az egész, sok kis apró küldetésből álló történet egy nagyba fut ki, tarkítva a szereplők saját drámájával. Számomra pontosan ez a legkatartikusabb élmény, mikor rá jövök, hova is csúcsosodik ki az egész addigi cselekmény, ahogy az addig talán jelentéktelennek, vagy nagyon külön álló kis epizódok összekapcsolodnak. A második évad ezért is elkepesztő! Aztán ott a vég…

1. Akinek meg kell halnia az…

Biztos láttátok már olyan filmet vagy sorozatot, hogy egy karakter halála előrébb vinné a többiek jellemfejlődését, vagy halálával magasabb szintekre juthatna a a történet, de csak nem jön az a nagy halál, mert akkor a fanok agyérgörcsöt kapnak kedvenc szereplőjük elvesztése miatt, ezért a készítők nem merik kiírni, az adott személyt. Vagy ellenkező esetben a totál súlytalan történetet végül megpróbálják felerősíteni egy random halállal, ami ezáltal totál értelmetlenné válik. Na itt egyáltalán nem erről van szó. Bárki, aki meghal, annak jó oka van történetileg. Teljesen a helyén vannak a tragédiák, bármennyire is fájóak, főlég a második évad utolsó része, ahol nem egy szimpla mellékszereplőnek mondunk búcsút, de halála nemes és teljesen a helyén van dramaturgiailag. Persze a falnak rohannánk tőle, én a mai napig megkönnyezem, ha újra nézésre kerül a sor. Tehát ez is nagyon erősíti a sorozat hangulatát, és hogy a felnőttek is simán megnézhetik, sőt mintha nekünk lett volna írva.

+1 Az Igazság Ligája

Azért az is eléggé szemet, és fan szívet gyönyörködtető, amikor a nagy Liga meg a kicsi összeáll egy közös csihi-puhira. Remélem ilyenre is sor kerül majd, hiszen nem mindennapi ellenfelekkel állnak majd szembe hőseink.

Ez lenne az én top ötös listám miért is várom nagyon a folytatást. Írjátok meg kommentben, ti miért várjatok, mi a kedvenc részetek, vagy ki a kedvenc karakteretek!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .