A Young Sheldon legújabb epizódjából megtudjuk, hogy lett Sheldonból elméleti fizikus. Egy nap egy NASA tudós, bizonyos Dr. Ronald Hodges érkezik az iskolába előadást tartani a gyerekeknek. Sheldon az előadás során természetesen nem hazudtolja meg magát, és észrevételeket tesz az NASA űrprogramjait illetően: szerinte lényegesen olcsóbb lenne az űrprogram, ha visszatéréskor nem csapódna minden egyes rakéta az óceánba, hanem valahogy megoldanák, hogy le tudjon szállni megsemmisülés nélkül. Mikor Dr. Hodges azzal üti el a felvázolt javaslatot, hogy túl bonyolult hozzá a matek, Sheldon természetesen felajánlja a segítségét – amit természetesen nem vesznek komolyan.

A sértődött kisfiú ezek után úgy dönt, azzal áll bosszút, hogy kiszámolja a biztonságos leszálláshoz szükséges adatokat, azonban legnagyobb bánatára a számítások összetettsége még rajta is kifog, így szüksége lenne egy számítógépre. Mivel a 1989-et írunk, ezért a számítógép meglehetősen ritka és drága mulatság, így George természetesen nemet mond a vásárlásra. Sheldon nem csügged, úgy dönt, hogy akkor egy második jelzáloggal terheli meg a házat, és hitelből vesz gépet, de természetesen ezt a tervét is meghiúsítják a gaz felnőttek.

Az átéltek miatti nyomás annyira megviseli a kisfiú szervezetét, hogy egyik este rosszul lesz, és az ügyeletre kell vinni. Míg az orvos megállapítja, hogy Sheldonnak fekélye lett a stressztől, addig ő kihasználja a lehetőséget, és a rendelő számítógépét nyüstöli.

Végül hosszú hetek munkája árán elkészül a számításaival, amit füzetbe vezet, és a kész művet elpostázza a Dr. Hodges részére a NASA-nak. Azonban legnagyobb meglepetésére nem kap választ, ami teljesen letöri őt. George úgy dönt, ideje lépni, így az egész család elkocsikázik Houstonba, hogy személyesen kérjék számon Dr. Hodges-től a választ. A meglepett kutató végül fogadja Sheldont, és el is ismeri, hogy az általa végzett számítások helyesek, viszont kénytelen bevallani, hogy mindez mit sem ér, mert nincs olyan technológiájuk, amivel mindez megvalósítható lenne.

Sheldon ezután megnyugszik, hiszen innentől már nem az ő képességei vannak megkérdőjelezve… azonban arra sosem jön rá, hogy az általa készített számításokat tartalmazó füzet végül kinek a kezében köt ki, és milyen, az emberiség számára mérföldkőnek számító eseményhez vezet majd. Olyan zárójelenetet és csattanót kapunk, amire eddig még a TBBT-ben is csak ritkán volt példa.

Kétségtelenül az eddigi legjobb, leggördülékenyebb epizódhoz volt szerencsénk, pakoltak bele mindent, ami csak kell: megkaptuk a magyarázatot Sheldon pályaválasztására, teret kapott a zsenialitása, valamint az is, hogy ezt mennyire nem képesek mások helyén kezelni. Láthattuk, hogy ő mennyire sajátosan áll hozzá a világ dolgaihoz, volt humor és fordulat is szép számmal, és mindezt szépen felépítve, lépésről lépésre. Az ilyen minőségű epizódok győznek meg arról, hogy érdemes volt belevágni ebbe a spinoffba.

A sorozat ezzel a zseniális záróképsorral téli szünetre ment, januárban folytatják, mi pedig hozzuk az értékelőket róla!

 

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .