Mielőtt bárki megijedne, ezt a filmet az elsővel ellentétben nem Uwe Boll rendezte, bár erről  nem győzött meg a film. Ugyanis a Holtak Háza 2 csak egy hajszállal jobb, mint a vállalhatatlan első Holtak Háza (vagy Holtak Szigete, ki hogy ismeri).

A történet szerint egy kattant egyetemi professzor Curien (Sid Haig) frissen elhunyt személyek testét lopkodja, hogy egy meglévő zombi vérét használva elérje a vágyott hallhatatlanságot – de persze a kísérletének nagyon baljós vége lesz. Miután az egyetem területén kitör a káosz, a kormány beküldi az elit alakulatát, amiben ott van Alex Nightingale (Emmanuelle Vaugeri) is, akinek feladata megtalálni a legelső zombit, és annak a véréből előállítani az ellenszert.

Ez ugye nem lenne rossz alap egy érdekes, pörgős kis zombifilmhez? Szerintem se, de a Holtak Háza 2 olyan szinten elbaltázza ezt a nem rossz alapokból építkező történetet, hogy azt tanítani kéne. A szereplők teljesen sarkítottak és töltelékek, az akciójelenetek olyan vérszegények és súlytalanok, hogy az már a komédia határát súrolja, valamint olyan bénán próbál utalni más horrorfilmekre (pl: 28 nappal később), hogy az már pofátlan.

De még mindezt képes lettem volna valamennyire elnézni , figyelembe véve azt, hogy a zombikba több életkedv és potenciál szorult, mint a teljes kiküldött osztagba (valamint látszik, hogy a stábból csak a sminkesterek dolgoztak), azonban az egész filmélményt hazavágták a borzalmas és értelmetlen dialógusok (és az ebből következő kismillió logikai buktató és kérdőjel), valamint a film vége. Általában jónak tartom a nem pozitív lecsengésű zombifilmeket, de itt ezt már a negyedik percben tudhatjuk, hiszen láthatjuk Curient egy étteremnél, messze az egyetemtől, vagyis akkor a fertőzés már rég kijutott.

Kevés filmre mondtam eddig ezt, de a Holtak Háza 2 iránt fehéren izzó gyűlölettel viseltetek, és nem azért, mert eredendően rossz, hanem mert volt benne egy minimálisnak tekinthető jó ötlet, de piszkosul nem éltek vele – csak gratulálni tudok Michael Hurst.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..