Megértem azt az álláspontot is, hogy nem lehet örökké húzni az olyan vígjátékokkal, mint mondjuk a Csupasz Pisztoly vagy esetleg a még értékelhetőbb, de már alpári kategóriát képviselő Horrorra Akadva filmek, de amit Jason Friedberg és Aaron Seltzer összehozott, az már több, mint undorító. Filmes ámokfutásuk hosszú sorából most jöjjön a Bazi Nagy film.

A 2007-es Epic Movie lényege voltaképpen az, hogy az addig megjelent összes sikeres és kimagasló filmet parodizálja. A film első két percében kapunk egy David Carradine-s Da Vinci Kódot, hogy aztán a főhős négyes, további válogatott filmparódiák közepette összetalálkozzon és eljussanak (G)Narnia világába, hogy ott legyenek ők az új uralkodók. Ezzel voltaképpen leírtam a film teljes cselekményét, most térjünk át a humorra.

Nem vagyok álszent, voltak olyan pillanatok és jelenetek, amiken képes voltam nevetni, mert az éppen jó, odaillő volt és ehhez mérten be is talált – de ez nem mondható el a film nagyrészéről. A Charlie és a Csokigyár rész egy az egyben gusztustalan volt, akárcsak az inkább értelmetlen kategóriába tartozó Harry Potter paródia, a Karib – tenger Kalózai még voltaképpen el is fogadható, hogyha csak egy klipnek nézzük és nem vesszük a film részét képező elemnek – a film gerincét képező Narnia meg szimplán csak unalmas.

A színészi játékról pedig jobb nem beszélni: a négy főhős még úgy-ahogy elmegy, mert Jayma Mays simán tudja hozni a windows 98-as agyú csaj karakterét, bár ebben nem tudja lekörözni Alyson Hannigant (aki az Amerikai Pitéből, vagy sajnos a Csajozós film-ből lehet ismerős). Faune Chambers, mint Susan is remekül hozza a tipikusan ráírt szerepkört (bár nem ér a Horrorra Akadva Brendájához), akárcsak a férfi főhősök. Az más kérdés, hogy a film színvonalán semmit nem tudtak javítani.

Nem vagyok ellene az alpári és altesti humornak, de van egy szint, ami alatt már nagyon nem élvezhetőek. A Spárta a köbön azért lett egy még vállalhatóbb darab, mert azt amit elsősorban kiparodizált (vagyis a 300-at), azt aránylag jól csinálta. De mivel nem volt egy konkrét film, hanem sok film összekutyulása, így a film is olyan kavargó lett, mint Willy Wonka gyárában az utak.

Nem volt a legjobb ötlet éppen ezzel a filmmel kezdeni a híres-hírhedt rendező páros kálváriáját, de higgyétek el, van ettől rosszabb és vállalhatatlanabb filmjük is.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Bazi Nagy Film (2007)”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..