Az előző részben, ahogy azt írtuk is, jó nagyot fordultak a dolgok, mind a gyerek-szülő kapcsolatok, mind a Pride terén. Nico egyre közelebb került az anyjához, Chase pedig az apjához (miközben az összes többi gyerek eltávolodott a szüleitől), ez pedig azért is érdekes fejlemény, mert pont Nico apja az, aki Chase anyjával lép félre, tehát pont az a két szülő, aki eddig a legrosszabb kapcsolatban volt a gyerekével, és akiknek ez a viszonya lényegesen javult, pont az két szülő lesz megcsalt fél a két házasságban. Megjegyzem, Nico apja és Chase anyja jelenleg kevesebb érdeklődést tud kiváltani belőlem, mint a hűtőm mélyén 3 hónapja penészedő sajt, annyira jelentéktelen, nulla dimenziós karakterek. Úgy sejtem, az egész sorozatban mindössze a félrelépő karakter szerepe jut rájuk, vagyis egyfajta segédeszközök, aminek köszönhetően jobban lehet sajnálni a két valódi mélységgel rendelkező karaktert: Tinát és Victort.
Most, hogy új karakterként beszállt a játékba Jonah is, kapunk egy kis betekintést a múltba, így láthatjuk, hogy a kezdet kezdetén, 15 évvel ezelőtt a családok többsége bizony nem volt tisztában az emberáldozattal, mikor belépett a Pride-ba. Valamilyen formában Jonah lekötelezettjeiként kerültek be az első szertartásra, ahonnan aztán már a zsarolás és függés hálójába gabalyodva nem volt kiút.  Persze itt is Tina és Victor itt is húzószereppel bír: míg Victor valósította meg az emberi szervezetet energiává alakító kapszulát, Tina gondoskodott a szertartás videóra rögzítéséről, ezáltal mindenki sakkban tartásáról. Jól kirajzolódik, hogy erős, céltudatos és a morális kérdéseket háttérbe toló emberekről van szó, akik nagyon határozottan lépnek, amikor kell. Mindeközben az is látszik, hogy a Wilder és a Yorkes házaspár nagyon is feszélyezve érzi magát, sokkal inkább a túlélésre játszanak, jóval magasabb erkölcsi aggályaik vannak az eseményeket illetően. Janet és Robert pedig továbbra is egy korhadt faág hasznossági szintjét tölti be…
Ennek fényében – ahogy az várható volt- Victor a zsenialitásával és a benne munkálkodó középerős paranoiával és agresszióval felvértezve nem ücsörög a babérjain, hanem lehallgatja a feleségét, így rájön a félrelépésre, valamint arra is, hogy Janet el akarja őt hagyni Robertért.
Eljön a Pride adománygyűjtő estje, a fiatalok pedig tervet eszeltek ki: míg a szüleik a gálán bazsalyognak, addig ők bejutnak a Wizard hálózatába, megszerzik a videót, amivel bizonyíthatják a gyilkosságokat, és nyilvánosságra hozzák azokat. A készülődés közben újabb érdekes adalékot kapunk, ami a szereplők közti kapcsolatot illeti. Az már eddig sem volt titok, hogy Gert odavan Chase-ért, és Chase odavan Karolináért, de ami új: Karolina bizony Nicohoz vonzódik (aki viszont Alexbe gabalyodott bele, és ilyenkor adok hálát az égnek, hogy csak hatan vannak, és Molly még kiskamasz, mert ha tovább tartana ez a szerelmi lánc, akkor már nem a Hulu, hanem valamelyik brazil tévé venné meg a jogokat…) Ez egyébként minden kamaszos nyálasság ellenére fontos dramaturgiai tényező, ugyanis a közös kapcsokat gyengíti a viszonzatlan szerelmi szál és az egymással való rivalizálás.
A gálán számos fontos dolog történik – javarészt egyidejűleg-, többek közt például a Nico és Alex kapcsolatára féltékeny Karolina majdnem coming outol Chase-nek, majd bánatában felönt a garatra, és lezuhan a tetőről. Szerencsére a ragyogó képessége megmenti, és visszalebeg, Chase pedig megcsókolja. Ez így ebben a formában mindenestől (repüléssel és csókkal együtt) várható volt, de azért nem tartozik a kedvenc jeleneteim közé. Eközben Gert eltereli az őrök figyelmét, Alex és Nico pedig feljut az emeletre, ahol feltörik Tina gépét, elindítva a fájl másolását. Ezalatt Victor a nyilvánosság előtt teregeti ki Janet és Robert titkát, majd összeesik, Chase pedig elárulja a többieknek apja féltett titkát, miszerint súlyos agytumora van. Totál mázli, hogy pont most jött vissza a csapat élére Jonah, aki elég HC immunrendszerrel bír, és ezáltal instant gyógyítja a rákot. Én imádom ezt a sorozatot, odavagyok az összetett karakterekért, szeretem, hogy senki sem fekete vagy fehér, és az emberek vívódnak. De hogy a bánatba utáljak egy szupergonoszt, ha az képes gyógyítani a rákot? Ezen a ponton azért nehéz dolgom lesz…
Míg a többiek Jonahnak asszisztálnak Victor gyógyításában, addig Tina elvonul az irodájába, hogy ott emésztgesse a megcsalatás tényét, az ott garázdálkodó Alex és Nico pedig elbújnak. Rendkívül érzelmes látvány, amint az asztal alá bújt Nico őrlődik, hisz az anyja, akit eddig gyűlölni próbált, és akihez oly sok év után épp most kezd közel kerülni ismét, ott zokog, és ő legszívesebben megvígasztalná – mindeközben viszont nem felejtheti el a tényt, hogy egy videóért jöttek, ami azt bizonyítja, hogy Tina is egy gyilkos.
Hogy Molly se maradjon ki a szálak kuszálásából, neki pont most aktivizálódik a kattanása, hogy minél több mindent megtudjon a halott szüleiről. Valamiért abban a tévképzetben van, hogy kizárólag Alex anyja adhat neki erről bővebb információt, márpedig ha Catherine börtönbe kerül, lőttek a mesedélutánnak – így aztán hirtelen égetően fontossá válik Molly számára, hogy most azonnal húzzon ki minden információt a nőből. Aki viszont nem egy gyufásdoboz értelmi szintjén áll, nem véletlenül lett igen dörzsölt ügyvéd, így nagyjából három mondaton belül deríti ki a rendkívül egyszerű leányzó összezavarásával, hogy Molly bizony jelen volt ott, az első részben történt emberáldozatnál.
Ennyi kuszálás mellett az már gondolom senkit nem lep meg, amikor megtudjuk, hogy Jonah a valódi apja Karolinának (aki mégis meglepődött, nézze vissza figyelmesebben az előző 5 részt, hiszen a kiscsaj ragyog, szemlátomást nem emberi származású, ahogy Jonah sem az, ellenben azt is számos jelenetben láthattuk már, hogy Jonah rutinosan jár rá Leslie-re, és azért 2+2 nem annyira nehéz matek).
Összességében egy igencsak eseménydús epizód volt, ami ismét átrendezte az erőviszonyokat, és úgy nagyjából mindenki lebukott, legyen szó megcsalásról, titkolt rákról, a kemény külső mögötti érző szívről, vagy épp arról, hogy ki kivel hol csókolózott, vagy hogy ki kiről mit tud. Jelen állás szerint a többség valamilyen érzelmi fájdalmat, csalódást és félelmet cipel magával, ami bizony hamarosan igen nagy robbanásban kell, hogy csúcsosodjon ki.

Mindenképp szót érdemel még a sorozatban a technika, ami Nico szavaival élve high tech mágia, és épp ez benne a csodálatos. Mindazok a dolgok, amikre alapból fognánk a fejünket, hogy na neee, azok szépen, tudományos oldalról vannak megközelítve. Nem varázslatot látunk, hanem tudományt, ami működteti a testet energiává alakító ágyat, Tina “varázspálcáját”, de Karolina karkötője vagy Gerték raptorja is a tudomány eredménye.

Ééééés amit nem lehet kihagyni: epic STAN LEE CAMEO!!! Stan Lee a filmek mindegyikében cameózott, a sorozatokban viszont nem szokott konkrét szerepeket kapni, általában posztereken jelenik meg az arca. Ám most másképp történt, ő a limuzinsofőr, aki a fiatalokat a gálára szállítja, így a Marvel fanok ezt a részt semmiképp sem hagyhatják ki! A csodálatosan imádnivaló Star Wars utalásról már nem is beszélve. Mars megnézni!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .