Az előző epizódban az adománygyűjtő gálán történtek igencsak felkavarták az egyébként sem épp állóvíznek mondható helyzetet, ez azonban a hetedik részben csak tovább fokozódik. A gála utáni reggel elég eseménydús: miután kiderült, hogy Molly látta a Pride-ot emberáldozat közben, Alex szülei úgy döntenek, jobban a körmére néznek a fiuknak. Bár a szoba átkutatása nem jár eredménnyel, arra rájönnek, hogy Alex egészen biztosan rejteget valamit előlük.
Chase apját mintha kicserélték volna: miközben az elméje megtáltosodik, a családja felé is olyan szeretetet mutat, amire rég nem volt példa. Ezzel szemben Nico apja bejelenti, hogy elhagyja a családját. Szemlátomást nem igazán egyeztetett a terveiről a szeretőjével, mert rá alapozza a jövőbeni elképzeléseit. Gert szülei a kutatólaborjukban tanulmányozzák a Jonah szérumából vett idegen DNS-t, ami lenyűgöző értékeket mutat, szemlátomást erős regenerációs képességgel bír. A vizsgálat során azonban baleset történik, és Dale karjára cseppen egy kis adag a szérumból, ami aztán drogként hat rá: először eufórikus hangulatba kerül, majd megtáltosodik az elméje, végül elfárad és kimerül. A legérdekesebb fejlemény mégsem itt, hanem Karolina családjában történik: Frank bemegy a Leslie által vezetett egyház egyik haldokló tagjához, és puszta kézzel meggyógyítja őt.

Persze később kiderül a turpisság, korántsem arról van szó, hogy Frank megtáltosodott volna, mindösze Jonah adott neki egy speciális kesztyűt, ami át volt itatva a DNS-ével, így képes volt a gyógyításra. Leslie kétségbeesetten látja, amint darabokra hullik minden, amit eddig épített és összetartott, így számon kéri Jonah-t, aki szemlátomást kivesz a kezéből minden döntést. A férfi azonban rámutat, hogy nem az egyház, hanem a Pride az igazán fontos, és utóbbi bizony a széthullás szélén van, így ideje lenne talán ezzel foglalkozni.
A széthullás azonban nem csak a Pride tagjait fenyegeti, hanem a fiatalok épp csak most összekovácsolódott csapatát is. Gert szemlátomást igen rosszul viseli, hogy Chase Karolináért bolondul, Molly pedig kiböki, hogy lebukott Alex szülei előtt. A többiek erre igencsak rosszul reagálnak, így a kislány faképnél hagyja a társaságot, hogy minden idők legtipikusabb cheerleader csapatának csicskásaként találjon vigaszt Ha létezik panel az amerikai középosztálybeli gimnáziumok beképzelt esfej tinilányaiból álló szurkolócsapatra, akkor ez a panel teljes mértékben lett most ide beillesztve, az utolsó sztereotípiáig bezárólag. Molly azonban örül, hogy valaminek végre a részese lehet. Nem is sejti, hogy az öröme rövidéletű lesz, mivel nevelőszülei a Wilder párral való egyeztetést követően úgy döntenek, a legjobb megoldás az lesz, ha Mollyt a lehető legmesszebb küldik, ahonnan nem tud bekavarni a terveiknek.
Az eseményekre a koronát a délutáni nyílt nap teszi fel, ahol Victor kezdi visszanyerni a cukormáz alatt a valódi énjét, azonban az ezt nem sejtő Janet tankönyvekbe illően kosarazza ki szegény Robertet, mindezt ráadásul Tina szeme láttára. Oh boy, a Story4 lassan tényleg be fog kopogtatni a jogok megvásárlásáért, ilyen szappanoperát utoljára a Paula és Paulinában láttunk.
Hogy teljes legyen az összeomlás, Frank egyszer csak megjelenik, kezében egy nagyjából 30 éves képpel, amin az akkor még kiskamasz Leslie látható Jonah társaságában, aki viszont – ó, tervezőm! – épp úgy néz ki, mint most. Hát igen, ezen van mit magyarázni – másfelől nem hiszem el, hogy valaki ennyire kretén legyen. A halhatatlanság legfontosabb leckéje, hogy minél kevesebb fotó készüljön, ami aztán lebuktathat.
Nincs még vége, korántsem. Késő este Chase-hez benéz Victor, és a fiú igen hamar ráébred, hogy apja színváltozása szó szerint tiszavirág életű volt, egy napig tartott (igen, bizony, az előző rész óta pöccre egy nap telt el). Victor gyorsan nekilát, ogy bepótolja az elmúlt 24 óra kimaradt veréseit, de pechére mindennek a tanúja lesz Janet is, akinél vélhetőleg most telt be a pohár, és úgy lövi le a fiúra támadó Victort, mint egy kutyát.

És ezzel túl is vagyunk az első olyan Runaways epizódon, ami nem tetszett. Nem csak azért, mert hirtelen kapkodni kezdtek, és szerteszét vaktában dobálóznak a történettel bárminemű koncepciót nélkülözve, hanem azért is, mert nem szeretem, ha egy történetnél közel 7 órányi anyag végignézése után visszajutunk a kiindulási pontra. Márpedig most közel állunk ehhez. A srácok szétestek,a szülők azt sem tudják, merre vannak arccal előre. Van egy sorozat, amiben van egy RAPTOR!, de minek, ha már 2 rész óta nem láttuk. Van egy mutáns, aki bazi erős, de az elmúlt 2 részben ez is elbújt. Van egy idegen lény, aki olyan, mint egy angyal (ragyog és lebeg), van egy idegen lény, aki kvázi halhatatlan és gyógyító, van két tech zseni (igazából három is, Alex, Victor és Chase), van egy boszorkány, van egy, a jövővel való kommunikációra képes gép, és mindezekből mit kutyultak ki az alkotók? Egy szappanoperát, ahol mindenki szerelmes valakibe, aki nem lehet az övé, mindenki megcsal mindenkit, és az epizód legfontosabb történése egy, a férje kegyetlenkedését tovább már tűrni nem képes asszony elkeseredett lövése. Én tényleg szeretem az emberi lélek rejtelmeinek fejtegetését, de ha egy Marvel névvel fémjelzett sorozatot nézek, akkor valami ehhez méltó történetet szeretnék látni.
Talán a következő részben…

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .