Két mélyebb, családi epizód után ideje volt egy kis feloldásnak, így egy lényegesen könnyedebb történet következik. A soron következő részből megtudhattuk, hogyan vált Sheldon szupergonosszá. Legalábbis a saját definíciója alapján.
Az események kiindulópontja Georgie és a matekdolgozat, aminek nagy a tétje: ha a matekhoz cseppet sem konyító ifjabb George megbukik a dolgozaton, akkor kirakják a futballcsapatból is. Az apja számára ez a gondolat elviselhetetlen, így megpróbálja rávenni Sheldont, hogy segítsen a bátyjának. A kérlelés mellé vesztegetés is társul, a segítségért cserébe látogatás jár a vasútmodell boltba, ahol Sheldon választhat magának egy vonatot – feltéve, hogy Georgie átmegy a teszten.

Sheldon mindent megtesz az ügy érdekében, de elég egyértelműen vesztésre állnak – épp ezért lepődik meg mindenkinél jobban, mikor kiderül, hogy Georgie dolgozata négyesre sikerült. Öröme azonban nem tart sokáig, mert barátja, Tam gyorsan rámutat, hogy Georgie csalt: a cipőjére írta fel a egyenletek megoldását. Sheldon először összetörik, úgy érzi, hogy hiába járt mindenki jól (Georgie a csapatban maradt, ő maga pedig vonatot kapott), az igazság mégis sérült. De Mimó rámutat, hogy néha nem az igazság a lényeg, hanem a végeredmény, és még a hőn szeretett Star Trekjében is előfordult, hogy Kirk nem egyenes úton jár – ennek hatására pedig Sheldon rákap a csalás ízére. Miután bátyjától megtanulja a hazugság művészetének alapjait, hozzálát, hogy egy számára kedvezőbb életet alakítson ki. Kezdetnek például felmentést fabrikál magának a tornaórák alól, Mary kézírásával. De itt nem áll meg, a sikeren felbuzdulva további “életminőség javító” intézkedéseket tesz, például kihagyja a felesleges sorbanállást a könyvtárba, és egyszerűen csak elviszi a kívánt könyveket, a tévé feletti uralmat pedig Missy átejtésével szerzi meg.
Természetesen minden csoda három napig tart, és ha a apád edző, akkor nem jó ötlet hazudni a tornatanárnak… így Sheldon pár héten belül lebukik, a dolgok pedig visszatérnek a régi kerékvágásba.

Nagy mélységekről nem beszélhetünk jelen epizód kapcsán, tisztán a szórakoztatás volt a cél, Sheldon jellembeli sajátosságaira alapozva, szépen, lineárisan építkezve. De azért kaptunk most valamit abból, amit a The Big Bang Theory piros pulcsis epizódjának Sheldonja művelt, és talán most először próbálkozott meg Sheldon mások manipulálásával. Érdekes látni, hogy a két fajta epizód (a mélyebb mondanivalóval rendelkező családi részek, valamint a könnyedebb, viccesebb epizódok) két eltérő Sheldont mutatnak be. Míg az érzelmes családi részeknél Sheldon többnyire a “Spock” személyiségét mutatja, érzelementes és higgadt, addig a könnyedebb, lazább epizódoknál többe látunk a benne élő “Kirkből”.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .