Hát ismét eljött az év legvidámabb, legstresszesebb, leg-mézeskaláccsal-telibb időszaka, a karácsony. Tavaly ilyenkor kedvenc ünnepi filmjeinket osztottuk meg veletek, és persze idén is készültünk egy kis különlegességgel: most kedvenc sorozataink kedvenc karácsonyi epizódjait írtuk össze, hogy legyen mit néznetek a halászlé és a bejgli közt. Nem is húzom tovább a szót, jöjjenek a Gráciák kedvencei, amihez már csak annyit teszek hozzá, hogy boldog karácsonyt!

Belle: Downton Abbey – Christmas at Downton Abbey

A lelkem mélyén él egy igazi angol lady, aki nem tud ellenállni Downton csábításának. Minden karácsonyi epizódot szerettem, de egyértelműen ez a kedvenc, mert tökéletes happy enddel végződik, nagyjából mindenki életben van, és a hatalmas karácsonyfával meg a hóeséssel igazán átjön az ünnepi hangulat. És ha ez nem lenne elég, Maggie Smith szokás szerint brillírozik.

Buttercup: Doctor Who – The Husbands of River Song

A kedvenc sorozatomnak szinte minden karácsonyi epizódját imádom, de talán ez a kedvencem. Hogy miért? Mert a kedvenc párosomról szól, nagyon vicces, karácsonyi hangulatú, de mégsem annyira, hogy elegünk legyen belőle az ünnepekre.

Cathy Turner: The Big Bang Theory – The Santa Simulation

Természetesen Sheldon kívánsága, hogy visszakaphassa a nagypapáját, miatt megható ez a rész,  és vicces is a kis apró karácsonyi játéktól 🙂

Hanama: Family Guy – Road to the North Pole

Azért szeretem ezt a részt, mert még érezhető Macfarlane régebbi, értékelhető humora, másrészről pedig a benne lévő a karácsonyi dalok igazán találók.

Judyt: Supernatural – A Very Supernatural Christmas

Azért ez a kedvencem, mert visszanyúlik még a pogány időkbe, amikor a karácsonyt még nem keresztény ünnepnek tekintették (mindig érdekesnek tartottam az ünnep eredetét), valamint azért, mert Sam és Dean kapcsolatát is boncolgatja. Van benne visszaemlékezés, szeretet, ünnep, karácsony, pogány istenek – szóval minden, ami engem érdekel és amiről szívesen hallok, beszélek, olvasok.

Lia: The Big Bang Theory – The Cooper Extraction

Ebben az epizódban Sheldon Texasba utazik, a többiek pedig kihasználják ezt, és a távollétében rendhagyó karácsonyi összejövetelt tartanak. Amy rámutat, hogy bár mindannyian élcelődnek a különc zsenin, valójában most egyikük sem ülne ott, ha nem lenne Sheldon. Imádom ezt a részt, egyrészt, mert remekül mutatja be a sorozat dinamikáját, másrészt pedig mert alapjaiban is szeretem az ilyen „alternatív jelent” ábrázoló történeteket.

Misplaced: Doctor Who – The Snowmen

A Doctor Who karácsonyi epizódjai mindig különlegesek, és általában tökéletesen meghozzák az ünnepi hangulatot. Azért a The Snowmenre esett a választásom, mert a Viktoriánus korban játszódik, ráadásul ez a kedvenc companionöm első teljes epizódja, valamint imádom azért is, mert a sztori és a látvány is gyönyörű.

Orlissa: Gift of the Night Fury

Én egy kicsit csalok, ugyanis a kedvencem szigorúan véve nem egy sorozat epizódja, hanem az Így neveld a sárkányodathoz készített rövidfilm – bár vegyük úgy, hogy a Dragons–sorozat előfutára és karácsonyi különkiadása. Mikor a sárkányok váratlanul elrepülnek Berkről, Hablaty pedig Fogatlant is útjára engedi, úgy tűnik oda a… nos, nem a karácsony, hanem a Snoggletag, de gyakorlatilag a kettő egy és ugyanaz. Astrid és barátai azonban mindent megtesznek, hogy megmentsék az ünnepet – ami persze nem sül el jól –, miközben Hablaty kideríti, hová is mentek a sárkányok. A végén pedig kötelező a happy end, ami éppen annyira édes, hogy pont nem üli meg a gyomrunkat.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .