Vannak olyan filmsorozatok, amik nem váltják meg a világot, nem pályáznak sem Oscar-díjra, sem ömlengő kritikusok armadájára, csupán egy dolgot tűznek ki célul maguk elé: egy bevált recept alapján szórakoztassák a nagyközönséget, és ennek egyik legékesebb példája a Rendőrakadémia filmsorozat. És bizony ehhez még 1997-ben készült egy egyévados sorozat is, ami szerintem érdemtelenül kapott kaszát és merült feledésbe.

Ezúttal nem Carey Mahoney rendőrségi kiképzését vagy munkavállalásának körülményeit láthatjuk, hanem egy teljesen úgy csapat hétköznapjait egy olyan akadémián, ahol semmi sem működik rendesen. Rich Casey (Matthew Borlenghi) legalább olyan zsivány srác, mint korábban Mahoney volt, ráadásul csoporttársai is megidézik az előző kadétok szellemét: fegyvermániás, alábecsült, vagy éppen a furcsa ikerpár, akik nem bírnak meglenni egymás nélkül.

Az eredeti filmekből kizárólag Michael Winslow bukkant fel a sorozatban, ám itt nem mint kadét, hanem óraadó rendőr, de persze magával hozta a megszokott hangutánzását – amit azóta is hiányolok a mostani vígjátékokban. Igen, a sorozat a megszokott receptet követi, semmit sem megváltoztatva, ami, ha egy komolyabb szériáról lenne szó, akkor bizony hátrány lenne, de a Rendőrakadémia sorozat rajongói a nosztalgia-faktort akarták meglovagolni, és ez bizony nagyszerűen sikerült is nekik.

Bár a szereplők stílusa maradt, a történések jelentősen megváltoztak, és mivel az akadémia életét mutatja be, agy sokkal többet is kapunk a kiképzésekből, bulikból és gyakorlatokból, miközben az alkotók azért becsempésznek egy kisebb drámát is, identitás válsággal, és egy olyan felhanggal, hogy végre megtalálta mindenki a helyét a nagyvilágban.

Én nagyon éveztem a szériát, és bizony még évekig tudtam volna nézni, semmivel sem nyújt többet mint a filmek, de pont ez benne a pláne: kellemes és ismerős szórakozást nyújt, nem akar több lenni annál, mint ami, és ez így is van rendjén. Igazi stresszmentes kikapcsolódás, élvezhető humor – kell ennél több?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .