Ma egy éve, hogy elvesztettük mindannyiunk Leia hercegnőjét, ez alkalomból pedig elhoztuk nektek Carrie Fisher számos csodálatos gondolata közül azt a tízet, amit mi a legjobb tanácsnak tartunk.

Carrie Fisher a szó legszorosabb értelmében Hollywood szülötte volt: Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként Beverly Hillsben jött világra. Szülei kétéves korában elváltak, apja ezután anyja legjobb barátnőjét, Liz Taylort vette feleségül. Gyermekkorától testközelből láthatta a sztárok életét, a csillogást, és mindazt a sötétséget és küzdelmet is, ami a színfalak mögött bújt meg, és ez a tapasztalat meghatározta az egész életét.

Fiatal korától naplót vezetett, ennek egy részét később, immár hatvanéves korában, alig egy hónappal a halála előtt meg is jelentette A hercegnő naplója címmel. Írásaiban őszintén, nyíltan és szókimondó humorral vallott többek között a mentális betegségéről, kábítószer-függőségéről, örömről és bánatról, sikerekről és kudarcokról, valamint mindarról, amit az élete során fontosnak talált. Carrie Fisher élete 60 éve alatt számos tapasztalatot szerzett az élet napos és árnyékos oldaláról egyaránt, ezeket pedig intelligensen, finom humorral, mégis nyíltan foglalta szavakba.

Íme egy teljesen szubjektív lista a legszebb, legértékesebb gondolataiból:

  1. Semmilyen szándék, ok nem lehet teljesen tiszta. Egy ember sem jó, vagy rossz. Mindenkiben van jó is, és rossz is, amit majd az élet kihoz belőle.
  2. Nem hiszem azt, hogy a karácsonynak feltétlenül köze van az anyagi dolgokhoz. Sokkal inkább arról kellene szóljon, hogy legyünk kedvesek, jóindulatúak egymáshoz.
  3. Ha választhatsz egy számodra kedves ember és a karriered között, válaszd az embert, akit szeretsz, és aki viszont szeret. Mert ez az ember ott lesz melletted. Ha a karriert választod, időt veszítesz azzal, hogy megpróbálsz megvalósítani valamit, ami lehet, hogy nem fog soha örömet okozni.
  4. Igazából senkit sem gyűlöltem soha, viszont szeretni szívből szerettem. A szerelem az egyetlen dolog a földön, aminek hatására az ember úgy érzi, hogy él.
  5. Természetes, ha félünk a változásoktól. De a türelem, és az önbizalom mindenen átsegít.
  6. A harag olyan, mintha mérget innánk, és azt várnánk, hogy a másik haljon meg.
  7. Úgy bánunk a szépséggel, minta eredmény lenne, miközben ez totális baromság. Los Angelesben mindenki azzal jön: “Jól nézel ki!”, hogy “le kell adnod pár kilót”. Sohasem azzal a kérdéssel: „Hogy vagy?”, „Boldognak tűnsz!”
  8. Félelmeid ellenére is csináld! A legfontosabb a cselekvés. Nem kell megvárnod, mikor leszel már magabiztos. Csak csináld a dolgaidat, és magabiztosság mellé szegődik.
  9. Az sosem árthat, ha olyan emberekhez fordulsz, akiket szeretsz, akiknek a te véred csörgedezik az ereiben, akiknek (legalábbis részben) megegyezik a DNS-e a tiéddel. Nem kell megfogadnod a tanácsukat, de engedd, hogy megosszák veled a saját megoldásaikat az élet nehézségeire. Akár jók, akár rosszak – mindenképp érdekes lesz.
  10. Végül is elnézést kell kérnem, hogy valami egészen más lettem. Erőssé váltam. Az erő maga a stílus. De csak akkor történik meg, ha sokat gyakorlod. Ha valamit újra és újra eljátszol, egyszer csak valósággá, a részeddé válik.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .