Én nem játszom valami sokat mobilon – PC-n és konzolon annál inkább –, eddig a Sudokunak, a Pokémon Gónak, és Pou-nak sikerült megragadnia a figyelmemet, persze az említett háromból kettő játékban állatok is vannak, és így azért már sejthető, hogy miért sikerült megragadnia a Hay Day-nek.

A Hay Day egy klasszikus farm szimulátor, ahol tyúkokat kell etetni meg búzát nevelni, ezekből és még sok egyéb másból, pedig egyre bonyolultabb termékeket előállítani, amit aztán el lehet adni a farmra tévedő városiaknak, el lehet vinni a traktorral vásárokra, a farm szélén lévő bódéban is lehet árusítani, valamint két, szintekhez kötött eladói tevékenységgel tovább bővíteni.

Nem árulok zsákba macskát, ez a játék az ami, egyszerű, mint a szög, de ugyanakkor közel sem, nem egyszerű végiglátni a rendszert, hogy éppen a több tucat növény közül mit kellene termelni, éppen milyen fémfajtát kellene bányászni a megrendelésen látszó karkötőhöz, vagy a fetás pitéhez vajon van-e elegendő kecsketejünk?

És hogy ez mennyire addiktív? Hát bizony nagyon az, bár egy hónapja játszom, de már nem egyszer álmodtam azzal, hogy azt nézem, mikor terem már végre a málna, hogy esélyem legyen befejezni a hajóra való berakodást.

A játék természetesen mikro tranzakciókra épül, és bár mindent meg lehet oldani pénz nélkül, gyémántokkal szó szerint mindent meg lehet vásárolni, felépíteni vagy éppen begyorsítani – mindenkinek személyes preferenciája, hogy szán erre pénzt vagy sem. A játék maga is kínál gyémánt szerzési lehetőségeket, ajándékok, események és a szerencsekerék formájában.

A grafika amúgy elképesztő, egyszerű, mégis szép és egyedi, nem viszik túlzásba a dolgokat, nincs agyonrajzolva a nyuszi vagy a ló, de azért rendszerint rohangálnak, játszanak lepkékkel vagy éppen  ugrándoznak.

A fő játéktérhez tartozik egy csónakház és egy óváros is, ezeket szintén lehet fejleszteni, bővíteni, parcellákat venni hozzá. Utóbbinál különösen érdekes, hogy egy amolyan afrikai állatok menedékhely is található, ahova puzzle-ok segítségével szerezhetünk újabb állatokat, akik amúgy nem csinálnak semmi különöset, de imádnivalóan cukik.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..