Úgy tűnik, hogy a 2018-as év is rendkívül gazdagnak ígérkezik, legalábbis ami a mesék és animációs filmek felhozatalát illeti. Ebből az apropóból az év legutolsó Watchaholics cikkeként hoztunk most Nektek egy válogatást, amiben összegyűjtöttük az általunk legjobban várt animációs filmeket. A lista teljes mértékben szubjektív, a válogatásnál viszont fontos szempont volt az, hogy csak “új versenyzők” jöhetnek szóba, tehát semmi folytatás, a második-harmadik részes mesék ezért most kiestek – belőlük majd külön listát készítünk.

1. Nyúl Péter (Peter Rabbit, 2018. február)

A válogatás első darabja alig egy hónap múlva már látható is lesz a hazai mozik kínálatában. A Nyúl Péter egy, az élőszereplős felvételeket CGI animált karakterekkel keverő családi film lesz. A történet Beatrix Potter angol írónő és illusztátor világhírű meséjén, a Nyúl Péter kalandjain alapul. A film főszereplője Mr. Thomas McGregor (Domhnall Gleeson), egy, a veteményesében kárt tevő állatokat utáló farmer, aki beleszeret Beatrixbe (Rose Byrne), a nyulakért és a természetért rajongó írónőbe, így kénytelen megtanulni együttélni az általa oly nagyon gyűlölt lényekkel. Az animált kis bundásoknak olyan nevek kölcsönzik a hangjukat, mint James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Daisy Ridley, Matt Lucas és Sia.

2. Kisláb (Smallfoot, 2018 szeptember)

A Warner egyik nagy dobása 2018-ra az egész estés animációs film, a Smallfoot. A történet főszereplői a Himalája elérhetetlen csúcsain élő yetik, még pontosabban egy Migo nevű yeti (Channing Tatum), akit a többiek mind kissé bolondnak tartanak. Ugyanis Migo meg van győződve róla, hogy a legendás mitológiai szörnyeteg, a Kisláb igenis létezik: a lába apró, a bőre csupasz, és csak a feje tetején nő szőr – a teste többi részét ruhával fedi. Bár mindenki más csak gyermekmesének tartja, Migo kitart az állítása mellett, hogy az Ember nem csak legenda. Channing Tatum mellett ebben a filmben is olyan húzóneveket láthatunk, mint Zendaya, LeBron James vagy épp Danny DeVito.

3. Duck Duck Goose (2018 április)

Az Original Force Animation egy gyönyörűen rajzolt, vicces, mégis tartalmas egész estés mesét hoz nekünk tavasszal a Shrek és a Home alkotóitól. A Duck Duck Goose főszereplője Peng, a vadliba, akit a sors elsodor a saját csapatától, és összehozza 2 kiskacsával. A kényszer kovácsolta szövetségesek a túlélés érdekében együtt folytatják az útjukat délre. Az őket ért számos veszély közepette családdá érnek össze, ezzel is bizonyítva, hogy a család nem mindig vérségen alapul.

 

4. A dzsungel könyve (Mowgli, 2018 október)

A Warner garantáltan vinni akarja az őszi szezont, és ehhez hozza a nehéztüzérséget is: Rudyard Kipling örök klasszikusát,  A dzsungel könyvét már számos feldolgozásban láthattuk, ezúttal egy animációval kevert élőszereplős változatot kapunk, de nem akármilyen castinggal: Balu hangját Andy Serkis, míg Bagíráét Christian Bale adja. Sir Kán nem más lesz, mint Benedict Cumberbatch, Kát pedig Cate Blanchett rabul ejtő hangján hallhatjuk. Ki tudna ennek a névlistának ellenállni?

5. A Grincs (Dr. Seuss’ The Grinch/ How The Grinch Stole the Christmas, várható megjelenés 2018. november)

Ha az életünket tönkretevő gonosz, mégis szerethető lényekről van szó, az Illumination Entertainment verhetetlen. A minionok sikerszériája után most a régi klasszikushoz nyúltak vissza: a karácsonyt tiszta szívéből gyűlölő, és azt elszaboltálni akaró Grincshez.A főszereplőnek nem más nyújtja a hangját, mint Benedict Cumberbatch (aki úgy fest, igencsak belevetette magát a szinkron projektekbe), és ez a tény már önmagában elegendő ahhoz, hogy izgatottan várjuk a megjelenést, amit eredetileg 2017 novemberére tervezték, de végül egy évvel később, 2018 novemberére ütemezték át.

 

 

+1 Sgt. Stubby: An American Hero (2018 április)

2018 talán a legszebb és egyben legmegindítóbb meséjének a Sergeant Stubby (kb: Zömök Őrmester) című történet ígérkezik. A címszereplő Stubby egy Boston terrier, aki kóbor kutyából válik egy katona legjobb barátjává, majd az I. Világháború hősévé. A film főszereplői közt olyan nevek vannak, mint Logan Lerman, Helena Bonham Carter és Gérard Depardieu, és utóbbi kettő név a kutyával és a háborúval kombinálva nekem már valahogy önmagában garantálja, hogy sírás lesz a mozizás vége.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .