Az elmúlt évek vígjátékai hagynak némi kívánnivalót maguk után, sőt, megkockáztatom, hogy a műfaj legrosszabbjai az elmúlt évtizedben születtek. Ám akad egy színész, méghozzá egy volt pankrátor, aki rendre szállítja a minőségi vígjátékokat, és nem átall görbe tükröt a műfaj és a nagyok elé rakni!

Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) nemcsak vízimentő, hanem maga a part, a hősiesség és a bajtársiasság – csapatát a legjobbak között tartják számon, akik a legrosszabb helyzetben is megállják a helyüket. Ráadásul minden évben újoncokat vesznek fel, akiktől elvárják a hűséget, odaadást, és hogy a legjobbak legyenek abban, amit csinálnak. Summer Quinn (Alexandra Daddario) álma, hogy a csapat tagja legyen, ahogy Ronnie Greenbaumé (Jon Bass) is, aki azonban nem egy adonisz, de mindkettejük szíve a helyén van, kitartóak és fegyelmezettek. Mitch csapatához kényszerűen csatlakozik Matt Brody (Zac Efron) olimpikon, aki kizárólag nagyságát jött fitogtatni – hiszen a mentéshez csak úszni kell tudni, nem?

Brody azonban hamar rájön, hogy itt nem babra megy a játék, és egy fuldoklót néha önmagától kell megmenteni. Eközben a partszakasz egy nagyhatalmú és becsvágyó nő kezébe jut, aki nem riad vissza sem a gyilkosságtól, sem az emberrablástól. A part védelme és a teljes anarchia között azonban ott áll Mitch és csapata!

Előre bocsájtom, hogy többszöri újranézés után is magasztalom a Baywatch-ot: minden poénja telitalálat, a színészek hozzák az elvártat, a műfaji kiszólások döbbenetesen jók, és a cameók, na, azok a toppon vannak!

Dwanye Johnson, vagyis Rock egy imádnivaló karakterszínész, akinek igazi tehetsége nem a kemény akciófilmekben és a rezzenéstelen arcnál látható, hanem amikor szórja a poénokat és szívből jön tőle minden szarkazmus – a Központi hírszerzésben is ugyanezzel remekelt. Valószínűleg az életben nem nyer Oscar-díjat, de helyette örökre beleégette magát mindenki szívébe, és ha én meglátom a nevét egy plakáton, már előre meg elelőlegezek minden jót annak a filmnek – és eddig egy vígjátékában sem csalódtam!

A Baywatch film egyszerre figurázza ki a 90-es évek sorozatát, mutatja meg annak hibáit, de nem lehúzva, vagy gúnyolódva, hanem szeretettel és rajongással telve – és ez az, ami hiányzik a mai vígjátékokból és paródiákból, szeretnünk kell az eredetit, különben hogyan is találnánk meg hozzá a megfelelő humorforrást.

A sorozat alapszereplői szerint kaptak helyet a mostani szereplők, vagyis van CJ, és Stephanie is – persze új színészekkel, akik okosak, rátermettek és kiállnak azért, amiben hisznek. Javaslom mindenkinek a bővített kiadás megtekintését, ugyanis sok igazán jó jelent nem került be a mozis változatba – sosem értettem miért, de ez már a Thornál is így volt – ezek a jelenetek nemcsak hozzátettek a filmhez, hanem a karakterisztikációt is komolyan megváltoztatták. Különösen Ronnie felvételi sorban állása tetszett, ahol a lányok kiálltak érte – mert ez egy család, és ha gúnyolódsz már most másokon, akkor semmi keresnivalód itt!

Persze lenyűgöző volt látni Zac Efron vagy éppen Johnson izmait, mégsem csak ebből állt a két általuk alakított karakter – Brody komoly változásokon megy keresztül a történetben, és az eleinte visszataszító srácból egy igazi, kissé sérült ember válik, mindez egy pazar ívben!

És hogy mennyire pimasz is az alkotó gárda? Fogták a legkevésbé izmos férfikaraktert és őt tették meg a leghozzáértőbb szereplőnek, ráadásul igazi James Bond magasságokban: Ronnie ugyanis, impulzív, remekül táncol, okos, bátor, ért a technikához, és a szíve-lelke benne van abban, amit csinál. Egyértelműen vitte a show-t a srác, na, meg a színész is.

Egy szó, mint száz, a Baywatch vissza adta a hitemet a műfajban, és még sok hasonló filmet kívánok az egész csapatnak, meg persze a nézőknek is – és szívem legmélyén reménykedek egy folytatásban, ami legalább annyira lesz vicces, korrekt, tökéletesen bánik a nemekkel, kiszól, beszól, és szórakoztat!

És komolyan, várjátok végig a stáblistát!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .