Folytatva a már megkezdett játékmaratont, mai díszvendégünk egy igazán érdekes példány. Hiszen pont olyan, mint az alapjául szolgáló sorozat főszereplője: erősen indított, aztán kötelezően meghalt, míg végül újra életre hívták. Bizony, terítéken a Dragon Ball Online Global.

A Dragon Ball világát szerintem egy animésnek sem kell bemutatnom – remélem -, és az a legjobb, hogy maga az epikus történet néhány szelete is olykor-olykor megelevenedik a szemünk előtt. Mert, természetesen, amikor a mi harcunk elkezdődik, már merőben más idők járnak. Több évszázaddal Gokuék után vagyunk, újabb ellenfelekkel és a szokásos Viadalokkal tarkított világban él hősünk – akinek rendre móresre kell tanítania a rosszakarókat.

Fajunk szerint három csoportba lehet tartozni: vannak a csillagharcosok (pontosítva, olyan emberek akik Goku és/vagy Vegeta leszármazottai), a namekek és érdekes módon vannak majinok is. Minden nép harcos irányzatai között vagy egy agresszívabb harcot képviselő (embernél a martial artist, namek-nél a warrior) és egy passzívabb, ennek ellenére szintén nagyon dinamikus sage út – általában ők felelnek a gyógyításért is.

Azon senki ne lepődjön meg, hogy sokáig gyerek karakterrel fognak rohangászni a nagyvilágban, mert a történeti hűség miatt “minden egyes nagy hősnek előbb fel kell nőnie a feladathoz”. Harmincas szintet elérve érjük el felnőtt alakunkat és ezzel együtt a magasabb erejű átalakulásokat is – és akkor még nem esett szó a látványos képességekről.

Most, hogy eddig csupa szépet és jót mondtam a Dragon Ball Online-ról, most jöjjön egy jó kiadós hideg zuhany: kis játékunk ugyanis koránt sem tökéletes. A grafika ellen semmi kifogásom, mert az hű marad az sorozathoz, az viszont nagyon zavar, hogy mindenki nagyjából ugyanúgy néz ki a szegényes választék miatt. A mai napig sok a bug a játékban és az nagyon gyakran előfordul, hogy a küldetések nincsenek lefordítva angolra – így a koreai nyelvet nem ismerők eléggé hátrányban tudnak lenni.

Mindent összevetve a Dragon Ball Online Global nem egy rossz játék: érdekes, szerethető és így idősebb szemmel nagyon nosztalgikus darab, azonban aki nem ismeri vagy szereti ezt a világot, azt nem fogja sokáig a gépén tartani.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .