Akárcsak korábban a Fallen Earth, a Nether: Ressurected is – bár másféle kontextusban – a gyökerénél ragadja meg a poszt-apokaliptikus témát, és helyezi egy hatalmas nyitott világba, ahol a játékosnak mindenre kell figyelnie, ami él és mozog – főként arra, amelyik képes teleportálni is.

Maga a játék története úgy bő tíz évvel játszódik a globális katasztrófa után, amiben az emberiség nagy része meghalt, és megjelentek ez ún. Nether-ek; különféle torz külsejű mutáns, akik a még élő emberekre vadásznak, és jaj annak akire rálelnek. De még így sem a netherek a legrosszabbak, amikkel a játékos összefuthat  a hatalmas város maradványai között.

Akárcsak az Infestation: The New Z-ben – ahol a változatosság kedvéért zombik vannak -, itt sem a játék által irányított torz lények jelentik a legnagyobb veszélyforrást, hanem a többi játékos – ugyanis ez is egy olyan játék, hogy gond nélkül végezhetsz egy másik játékossal a felszereléséért, vagy pusztán csak trollkodás céljából. És akármennyire is tudom, hogy ez mennyire a gerincét képezi az ilyen típusú játékoknak (lásd: DayZ), a legtöbb, sokszor kezdő játékost nagyon hamar eltudják űzni azok a személyek, akik szinte már a játék kezdetekor leszedik a fejét.

Maga a játék kivitelezése is elég vegyes érzéseket kelt azokban, akik játszottak vele: a The SKIES-al ellentétben itt sokkal kevesebb a bug, a kinézet is kellően lehangoló, de a nagy terület sajnos egy nagy hátránnyal is jár: eléggé egyformák az épületek, parkok, esetleges safe zone-ok, és bár ez a tájékozódásban nem okoz problémát, eléggé egyhangúvá teszi az élményt.

Akármennyire próbálom óvni és védeni a poszt-apokaliptikus szerepjátékokat, vannak köztük sajnos olyanok is, akiken sajnos csak az segítene, ha a készítő csapat megemberelné magát és némi tuningot eszközölne a játékon. A Nether mostani változata sem viseli a Ressurected utónevet – hiszen egyszer már leállították a játékot, pont a kevés játékos miatt.

A Nether: Ressurected messze nem a legrosszabb játék, amivel pályafutásom során találkoztam, de különösen mérges vagyok azért, hogy rendelkezik egy nagyon jó potenciállal, mégis csak annyira használja ki, hogy egy minimális közösséget képes összeverbuválni – akárcsak az ismét lezárásra került Asta Online.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..