Akárcsak korábban a Fallen Earth, a Nether: Ressurected is – bár másféle kontextusban – a gyökerénél ragadja meg a poszt-apokaliptikus témát, és helyezi egy hatalmas nyitott világba, ahol a játékosnak mindenre kell figyelnie, ami él és mozog – főként arra, amelyik képes teleportálni is.

Maga a játék története úgy bő tíz évvel játszódik a globális katasztrófa után, amiben az emberiség nagy része meghalt, és megjelentek ez ún. Nether-ek; különféle torz külsejű mutáns, akik a még élő emberekre vadásznak, és jaj annak akire rálelnek. De még így sem a netherek a legrosszabbak, amikkel a játékos összefuthat  a hatalmas város maradványai között.

Akárcsak az Infestation: The New Z-ben – ahol a változatosság kedvéért zombik vannak -, itt sem a játék által irányított torz lények jelentik a legnagyobb veszélyforrást, hanem a többi játékos – ugyanis ez is egy olyan játék, hogy gond nélkül végezhetsz egy másik játékossal a felszereléséért, vagy pusztán csak trollkodás céljából. És akármennyire is tudom, hogy ez mennyire a gerincét képezi az ilyen típusú játékoknak (lásd: DayZ), a legtöbb, sokszor kezdő játékost nagyon hamar eltudják űzni azok a személyek, akik szinte már a játék kezdetekor leszedik a fejét.

Maga a játék kivitelezése is elég vegyes érzéseket kelt azokban, akik játszottak vele: a The SKIES-al ellentétben itt sokkal kevesebb a bug, a kinézet is kellően lehangoló, de a nagy terület sajnos egy nagy hátránnyal is jár: eléggé egyformák az épületek, parkok, esetleges safe zone-ok, és bár ez a tájékozódásban nem okoz problémát, eléggé egyhangúvá teszi az élményt.

Akármennyire próbálom óvni és védeni a poszt-apokaliptikus szerepjátékokat, vannak köztük sajnos olyanok is, akiken sajnos csak az segítene, ha a készítő csapat megemberelné magát és némi tuningot eszközölne a játékon. A Nether mostani változata sem viseli a Ressurected utónevet – hiszen egyszer már leállították a játékot, pont a kevés játékos miatt.

A Nether: Ressurected messze nem a legrosszabb játék, amivel pályafutásom során találkoztam, de különösen mérges vagyok azért, hogy rendelkezik egy nagyon jó potenciállal, mégis csak annyira használja ki, hogy egy minimális közösséget képes összeverbuválni – akárcsak az ismét lezárásra került Asta Online.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .