Egy picivel gyengébb múltheti epizód – és összességében pár egymást követő, inkább fillerre hajazó történet – után a Devil’s Bargainben maximális sebességre kapcsol az Odaát: nem csak hogy visszatérünk a fő cselekményszálhoz, de emellett még bekerül jó pár újdonság is a turmixba, legyen szó karakterekről vagy épp fordulatokról. Mindezt úgy tálalják az írók, hogy közben nem érezzük túltelítettnek ezt a bő negyven percet. Eddig nem sokszor kellett panaszkodnom ebben az évadban, de azt kell mondjam, az eheti sztori a szokásosnál is jobbra sikeredett.

Castiel (Misha Collins) és Lucifer (Mark Pellegrino) kiszabadulnak Asmodeus (Jeffrey Vincent Parise) fogságából, egy bugyuta démonnak köszönhetően, és a vártnak megfelelően Lucifer az első adandó alkalommal megszökik és a saját útját járja. Cas visszatér a srácokhoz és elmesél mindent, amit Asmodeustól hallott, így már Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) is tudják, mi, pontosabban ki lakozik az alternatív univerzumban, és hogy mire készül. A Winchesterek az egyetlen megmaradt próféta, Donatello Redfield (Keith Szarabajka) segítségét kérik, aki azon van, hogy lefordítsa a démon táblát, hogy a rajta levő információt felhasználhassák Asmodeus ellen. Eközben a legyengült Lucifer angyalokat gyilkolva próbál újból megerősödni, így talál rá Jo nővérre (Danneel Ackles), a különleges képességgel rendelkező gyógyítóra, akivel egyből szövetséget köt.

Mint már az előző cikkben is említettem, nagy örömömre szolgál, hogy Castiel végre visszatért, mert sajnos elég sokáig takarék lángra tették őt – egyelőre úgy tűnik, most sem dekorációs célokat szolgál majd, hála Chucknak! Asmodeus számomra még mindig egyszerre nevetséges és félelmetes, bár az eheti epizódban inkább az utóbbi oldalát mutatta meg. Emellett az is kiderült róla, hogy furfangosabb, mint eddig gondoltuk, úgyhogy kíváncsian várom, milyen irányba terelik az ő karakterét. Aztán itt van Jo nővér, aki egy meglehetősen izgalmas és érdekes szereplőnek ígérkezik, hiszen ravasz, remek érzéke van az alkudozásra, és pillanatok alatt az ujjai köré csavarta a nagybetűs Sátánt.

A történések azért felébresztettek bennem – és szerintem a rajongótábor jelentős részében – egy-két kérdést. Egyrészt, mi van Jackkel és Maryvel? A leírás alapján erre a következő felvonásban választ kapunk, ám, Cas mellett azért őket is sok időre magukra hagyták az alkotók egy vérszomjas Mihállyal. Másrészt nekem úgy tűnik, Lucifer kicsit magasra tette a lécet, főleg az állapotát figyelembe véve: meg akarja találni a fiát, legyőzni Asmodeust, majd a nála lényegesen erősebb Mihályt, ja, és természetesen uralni akarja a világot. Lehet, hogy pont ez lesz a veszte? Mi van a többi alternatív világgal? Ketch végül kinek az oldalára áll? Hogy illenek majd ebbe a képbe a srácok, Castiel, és például Rowena? Az utóbbit nyilván nem csak poénból támasztották fel – egyszóval sok minden nem tiszta így a szezon közepe felé, de remélhetőleg mindenre választ kapunk előbb-utóbb.

Ismét kisebb szünetre megy a széria, így természetesen most sem maradhatott el a függővég – ennek azonban most kifejezetten örülök, remélem nem kell sokáig titkolnom majd, hogy miért!

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Supernatural S13E13 – Devil’s Bargain”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .