Annak ellenére, hogy odavagyok a Heroes of the Storm és a Paladins játékokért, fenntartással állok a csapatjátékokkal szemben. Korábban még inkább utáltam őket és ennek a méregnek sajnos egy nagyobb elszenvedője volt az Evolve Stage 2 is. Pajzsokat aktiválni, karmokat élesíteni, hamarosan indul az első forduló.

Jó csapatjátékos PFS révén történeti szempontból nem kell sok kiindulópont: adva van négy, különféle feladatra alkalmas Vadász és van egy levadászni való Bestia. A Vadászok között van, aki a csapdákért felel, van aki gyógyít és persze akad olyan is, aki természetesen oda is pörköl a nem annyira kedves állatot. Mindkét félről a túlélés és a totális megsemmisítés a cél – ám eléggé kettős tud lenni a győzelmi mérce.

Mert lehet elsőre karcsúnak tűnhet a 1 vs 4 felállás, de mégis: a bestiát irányító személy, ha nem is annyira tapasztalt még az adott lény kezelésében – mert természetesen nem csak egy egyfajta harcos áll rendelkezésünkre -, még akkor is képes rendesen megizzasztani, esetleg véglegesen a padlóra küldeni az ellenséges csapatot. Hiszen négyes fogat, bár a számbeli fölény nekik kedvez, hatékonyságuk nagyban függ a taktikájuktól is – és itt ugrik a majom a vízbe.

Ugyanis nem véletlenül került ez a játék a gépemről, akármennyire is érdekesnek találtam. A játékosok ugyanis – ha csak nem ismerik egymást – akkor minimálisan tudnak összedolgozni, legyenek akármennyire is pengék az általuk vitt karakterrel. Ezt a magas arányú széthúzást azzal meg egyáltalán nem lehet megmagyarázni, hogy egyvalaki még csak most járatja be a harcosát. A solo harcmodor az a Szörnyek feladata, nem pedig a vadászoké. Meg egy idő után az is elég fárasztó tud lenni, hogy hosszú perceken keresztül veszekszik a nép azon, ki melyik harci osztállyal legyen.

Csak és kizárólag a több játékos miatt került le az Evolve Stage 2 a gépről, semmi más okom nem volt rá: a Turtle Rock Studios emberi igazán kitettek magáért mind kinézet, mind hang, mind harcrendszer tekintetében, valamint a karaktereknek előtörténete és képességei is kellően változatosak ahhoz, hogy mindenki garantáltan megtalálja benne a kedvencét.

Mindent összevetve és vérdíjat begyűjtve, az Evolve Stage 2 egy koránt sem rossz játék: vannak benne élvezhető és szórakoztató elemek, csak éppen a bevonzott játékosok nagy része okozza a legnagyobb csalódást.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .