Annak ellenére, hogy odavagyok a Heroes of the Storm és a Paladins játékokért, fenntartással állok a csapatjátékokkal szemben. Korábban még inkább utáltam őket és ennek a méregnek sajnos egy nagyobb elszenvedője volt az Evolve Stage 2 is. Pajzsokat aktiválni, karmokat élesíteni, hamarosan indul az első forduló.

Jó csapatjátékos PFS révén történeti szempontból nem kell sok kiindulópont: adva van négy, különféle feladatra alkalmas Vadász és van egy levadászni való Bestia. A Vadászok között van, aki a csapdákért felel, van aki gyógyít és persze akad olyan is, aki természetesen oda is pörköl a nem annyira kedves állatot. Mindkét félről a túlélés és a totális megsemmisítés a cél – ám eléggé kettős tud lenni a győzelmi mérce.

Mert lehet elsőre karcsúnak tűnhet a 1 vs 4 felállás, de mégis: a bestiát irányító személy, ha nem is annyira tapasztalt még az adott lény kezelésében – mert természetesen nem csak egy egyfajta harcos áll rendelkezésünkre -, még akkor is képes rendesen megizzasztani, esetleg véglegesen a padlóra küldeni az ellenséges csapatot. Hiszen négyes fogat, bár a számbeli fölény nekik kedvez, hatékonyságuk nagyban függ a taktikájuktól is – és itt ugrik a majom a vízbe.

Ugyanis nem véletlenül került ez a játék a gépemről, akármennyire is érdekesnek találtam. A játékosok ugyanis – ha csak nem ismerik egymást – akkor minimálisan tudnak összedolgozni, legyenek akármennyire is pengék az általuk vitt karakterrel. Ezt a magas arányú széthúzást azzal meg egyáltalán nem lehet megmagyarázni, hogy egyvalaki még csak most járatja be a harcosát. A solo harcmodor az a Szörnyek feladata, nem pedig a vadászoké. Meg egy idő után az is elég fárasztó tud lenni, hogy hosszú perceken keresztül veszekszik a nép azon, ki melyik harci osztállyal legyen.

Csak és kizárólag a több játékos miatt került le az Evolve Stage 2 a gépről, semmi más okom nem volt rá: a Turtle Rock Studios emberi igazán kitettek magáért mind kinézet, mind hang, mind harcrendszer tekintetében, valamint a karaktereknek előtörténete és képességei is kellően változatosak ahhoz, hogy mindenki garantáltan megtalálja benne a kedvencét.

Mindent összevetve és vérdíjat begyűjtve, az Evolve Stage 2 egy koránt sem rossz játék: vannak benne élvezhető és szórakoztató elemek, csak éppen a bevonzott játékosok nagy része okozza a legnagyobb csalódást.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .