Indiana Jones neve valószínűleg még azoknak is ismerősen csenghet, akik annyira nincsenek otthon a filmes körökben. A kalandor történész professzor történetei hamar hatalmas sikert aratott, amíg máig és megkockáztatom, hogy a jövőben is kitart majd, hiszen olyan kultfilmek mellé lehet beállítani, mint az E.T., a Jurassic Park vagy a Cápa. Mi a közös ezekben a filmekben? A rendező Steven Spielberg és valami megfogalmazhatatlan esszencia, mely ezeket a filmeket felejthetetlenné teszi.

Ezen az estén azonban az első Indiana Jones film előtt tisztelegtünk, eredeti magyar szinkronnal. A vetítés után pedig egy kis beszélgetéssel boncolgattuk a film előtt feldobott témát, miszerint Indiana Jones-nak valóban nincs semmi köze a történet végkimenetelében, ahogy az az Agymenők c. sorozatban is megpendítették.

A filmet nem nagyon szeretnék kivesézni, mert működik és kész, még ilyen sok év távlatából is. Második nézésre is izgalmas volt számomra, a mellettem ülök arcán pedig, akik vélhetően nem elsőre és nem is másodjára látták a filmet, egészen aranyos gyermeki csodálat ült ki. Mintha valóban első alkalommal nézték volna meg, úgy nevettek a vicces részeken és úgy izgultak főhőseinkért. Pedig biztosan állíthatom, hogy nem egy személy a teremben, élő audió kommentátorként tudott volna szuperálni, akik azt sorolták volna, hogy melyik jelenetben, milyen színészt, melyik Star Wars filmhez kölcsönöztek ki, vagy hogy Harrison Ford épp hol volt annyira rosszul a romlott kajától, hogy simán átírta a forgatókönyvet, csak, hogy kimehessen a mosdóba. De ezeken felül ezer és ezer kulisszatitkot tudtak volna még mondani, és ezt én nagyon tisztelem bennük, hogy ennyire szeretnek valamit, ez az a lelkesedés és szenvedély, ami előre mozgatja a világot.

A vetítést követően az Otherworld nevű Youtube csatorna egyik szerkesztőjével, Zolyval volt egy nagyjából fél órás beszélgetés, a feldobott témáról, amiben persze az ott maradó közönség véleményét is kikérték. Ezután persze feljött, hogy Indi mitől olyan népszerű, jók voltak-e a folytatások ,mennyire igényel a filmipar hasonlóan színvonalas és ikonikus karaktereket, mint Jones és persze volt egy kis Staw Wars  nyolc kitekintés, mert hát Harrison Ford, mégiscsak Ha Solo…

Összességében egy remek este volt, remek véleményekkel és elgondolkodtató témákkal, és én amondó vagyok, hogy még több ilyet kellene szervezni, de ahogy tudom, időközönként ez meg is történik a Pólus Moziban, tehát érdemes figyelni az oldalt, mert nagy élmény a régi filmeket nagy vásznon újra nézni!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .