Legends of Tomorrow S03E11 – Here I Go Again

Azt el kell ismerni, hogy a Legendák alkotói remekbeszabott fillereket tudnak készíteni, ami ugyan nem viszi előre a fő szálunkat, de rendkívüli módon mélyíti szereplőink jellemét. Az eheti epizódban Zari lelkébe láthattunk bele, de, ha jobban belegondolok, nem csak az övébe.

Zari még mindig nem adta fel, hogy megmenti bátyja életét, és vele együtt azt az idősíkot is a totalitárius hatalomtól, amiben él. Azonban Sara háta mögött feltölt egy programot Gideon főrendszerébe, és ezzel le is állítja az Időlovast. Sara persze tajtékzik, amitől meg Ray kap egy kisebb pánikrohamot. Zari bár duzzogva, de engedelmeskedik a kapitánynak, és kijavítja a hibát, aztán a nap kezdődik megint előröl…

Zari mindig újraéli élete utolsó egy óráját, aminek a vége mindig az, hogy a hajó egésze felrobban, a Legendákkal együtt. És bár mindent igyekszik beleadni, egyedül nem tudja megoldani a problémát, azonban a segítségkérés nem az erőssége.

Bár nem nézek minden DC Comics alapú sorozatot, állítom, hogy a Legendák a legjobbak, mert a humor és könnyed stílus mögött mindig komoly mondanivaló van, amit csupán észre kell venni. Ebben az epizódban sem volt ez másként, mert míg Zari puffogot, vagy éppen kihasználta a következmény-nélküliséget, addig mi megismerhettük jellemét, és azt, hogy ki is ő valójában. Ráadásul Zari nyomozása során a többiekről is összetetteb képet kaptunk, ami rendkívül izgalmas volt – egyúttal a múltkori cikkem Roryval kapcsolatos részét vissza is szívom.

Zari csatlakozott legrégebben a csapathoz, és kvázi kényszerből tette, nem pedig saját elhatározásából, hogy megmentse a világot, de ez nem baj, hiszen attól még a szíve mélyén jót akar, csak még nem rázódott bele teljesen az Időlovas mindennapi életébe.

Az epizód csavarja különösen tetszett, mivel az ismétlődő nap tematika kvázi kötelező mindenhol, legyen az sci-fi vagy vígjáték, de lehet ebbe a klisés témába még újat csempészni, csak kicsit ki kell tekinteni a dobozból – ahogy tették ezt anno a Könyvtárosok is!

És bár tűkön ülve várom, hogy minként folytatódik a harc Mallus és a sötétség ellen, néha jó megállni egy picit és elvezni a mostot.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..