Bár jó pár olyan anime is felszínre került az utóbbi szezon folyamán, amihez petrencésrúddal se közelítenék, hála az égnek akadnak olyan megnyugtató nyalánkságok, mint az Overlord második évada, vagy éppen mai cikkünk kitárgyalandó alanya, a Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu – azaz végre megérkezett a 2014-ben indult sorozat második évada.

Aki eddig még nem találkozott a sorozattal, annak érdemes egy korábbi cikket elfogyasztani kedvcsinálónak, aki pedig már jártas Melodias és társai kalandjaiban, annak gondolom nem sok újjal tudott szolgálni az eddig megjelent hat epizód. Az előző évad végén ugye bár az ügyeletes gonosz le lett verve, nagyon hamar kiderül, hogy merőben más erők mozgatták végig a szálakat – nem csak egy irányból – és bizony mindenkinek fel kell kötni a felkötni valóját, ha egyáltalán életben akarnak maradni.

Nos, bár nem akarok nagy spoilereket elsütni az újabb részek kapcsán, de mivel nem zárhatom le ennyiben a cikket, így muszáj egy kicsit mélyebben belemászni a Hét Főbűn történéseibe. Az ugye senkit nem lep meg, hogy a lezúzni való ellenfelek démonok. Az évad f gonoszait jelentő tíz elit démon, akiknek nagy nehezen sikerült végre kiszabadulniuk fogságukból – és mind Melodias vérét kívánják. De hőseinket sem kell félteni, mind a Lovagok mind a Bűnök (minusz Escanor) rendezik soraikat.

Engem eddig megvett kilóra az Imashime no Fukkatsu: a történet szépen halad előre, egyszerre láthatjuk fejlődni a különféle karakterek, de hála az égnek mindig van idő egy kis visszaemlékezésre, önostorozásra – Melodias esetében még pervezkedésre is -, de minden egyes szó vagy cselekvés egyre jobban szélesíti a látókört egy-egy adott szereplővel kapcsolatban.

És ez a legjobb a Nanatsu-ban: senki nem csak fekete és fehér. Mindenkinek voltak rossz döntései, ami a mai napig marcangolja belülről – esetleg még más karakterek a fejére is olvassák -, de legyen akármilyen erős, idős vagy bölcs, egyaránt tűnik emberinek pont az ilyen terhek által – még azok is, akik amúgy nem erősítik az emberek faját. Külön tetszett a King-el kapcsolatos epizód, amikor az egykori tündérkirály visszatér otthonába jó pár évszázados csatangolás után.

Két karakter volt, aki újonnan bekerült és akinek nagyon örültem, névszerint Estarossa és Zeldris, akik bár mindketten a démonok sorait erősítik, és minden pillanatban borsot akarnak törni a hősök orra alá – valahogy mégis képes vagy szurkolni nekik. Majd szenvedek ezért a pokolban, de most még egyenlőre hajrá mindenki!

Eddig is szerettem a Nanatsu no Taizai-t és a manga ismeretében még rengetek titok, bunyó és románc fogja szegélyezni animés utunkat, szóval jobb minél gyorsabban belekezdeni a sorozatba annak, aki még nem tette meg – aki meg igen, az remélhetőleg hasonlóan szórakozott az új epizódokon.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .