Név: Olivér

Nick: Angelus, Derb

Link: https://www.facebook.com/angeluscosplay/

Csillagjegy: mérleg

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Gyorséttermi dolgozó/ Raktáros

Kedvenc film/sorozat:  Star Wars és Superman

Régi kedvenc Sorozat: Lois és Clark, Farscape, Star Trek: Voyager

 Amiket most nézek: Doctor Who, Supergirl, The Orville

Kedvenc zenei stílus/előadó:  Rock, Metál / Nightwish (Tarja korszak), Epica, Lacuna Coil, stb..

Kedvenc videójáték: Star Wars Jedi Knight-széria és a Star Wars Battlefront

Háziállat, kiskedvenc:  Sajnos nincs, de szeretnék esetleg egy kiskutyát, akit Falkornak hívnék. 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

1999-ben adták ki a Star Wars Baljós árnyakat és én vágytam egy jedi jelmezre. Megkértem édesanyámat, aki el is készítette nekem. Később sokat jártam Star Wars-os klub találkozókra, ahol össze ismerkedtem az 501-es légióval és meg volt az első filmforgatási élményem is. Sajnos a film nem készült el és nem is fog már (Árnyakadémia). Viszont 2010 környékén volt egy filmzenei koncert, amire az 501-es légió vezetője elhívott szerepelni, mint Qui-gon Jinn (akkor hosszú hajam volt) és mivel akkor is már szerettem volna tag lenni így jelentkeztem, és idővel elkészült a saját légiós jelmezem is. Sokat jártam így a MondoCon és hasonló rendezvényekre. Idő közben lett egy saját cosplayes csapatom (Doctor Who) és bár azóta átalakult, azóta is jó kapcsolatot ápolok a mostani vezetőséggel. Igyekszem most is sokat kint lenni a rendezvényeken, ahogy időm engedi. Sok barátot és kapcsolatot tudtam teremteni és az nekem fontos, hogy tudjak valakikkel jól szórakozni, mert a munkahelyi stressz és az üres lakás elszomorít.

Viszont a pillanat mikor úgy éreztem végre ide tartozom az azonos érdeklődési emberekhez és ezt nem szabad elengednem. Azt hiszem az első koncertes próba volt. Hulla fáradtan, meló után mentem, kardoztunk és sokat beszélgetünk már akkor is. És úgy éreztem nem csak bajtársakra leletem, hanem barátokra is.

Mi volt az első cosplayed?

A legelső, amire emlékszem egy dalmata volt még kiskoromban az egyik farsangon. Később édesanyám készített egy jedi jelmezt 1999 körül, amit némi átalakítással ma is használok, illetve a saját készítésű első jelmezem az a Batman rajzfilmsorozat Kétarc karaktere volt.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Legtöbbször támogatnak. Időnként furcsán néznek rám, de már megszokták az effajta gyerekes lelki világomat.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Először is karaktert választok, majd megnézem, melyik verziója illene rám. Én fejben rakom össze es csak az ötleteimet és a kellő kellékeket írom fel mire lesz szükségem.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Fél vagy egye talán, de a tervek egyre csak nőnek.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Tolerancia és a fizikai megnyilvánulás a másik felé. És mostanában elterjedt a fúrjuk a másik oldalát vagy csak szimplán nézzük hülyének.

 

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Nagyon sokan dicsérik a Radagast jelmezem, hogy jól sikerült és nem véletlenül, nagyon fontos nekem, közel áll a szívemhez, mert magam is állatbarát vagyok és inkább furcsa remete, sem mint világi vagy társas lény. Ezen felül az egyik kedvenc színészem alakította a filmekben és maga a színész is kedves aranyos olyan benyomást kelt mintha még mindig a karakterét látnánk.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Nagyon komolyabb fotózásom még nem volt így nem tudok nyilatkozni, de szeretem a rendezvényeket: összefutni az ismerősökkel és új embereket megismerni.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az animéből vagy filmből, ki lenne az?

Egyértelműen Connor Mcload vagy Kara Denvers lenne.

 

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Munkában inkább csak furán néznek rám mivel nem az a közeg. Viszont kreatívabb lettem tőle és őrülők hogy vannak olyan barátaim, akiket érdeklek és a mély pontjaimban igyekeznek kihúzni a gödörből.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Rengeteg tervem van, jelenleg három van folyamatban. Az egyik Bigyó felügyelő, később Connor McLoad skót népviseletes öltözéke a kardjával. Illetve most dolgozom az X–Men rajzfilmsorozat Árnyék karakterén. De később egy Orville uniformis sem kizárt, hogy lesz. Idén – csakúgy, mint tavaly – szeretnék kijutni a Vienna Comic Conra mert nagyon jól éreztem magam és szép lassan de kezdek versenyezni is. Eddig kétszer versenyeztem. Az egyiken első helyezett lettem (Radagast) illetve nem rég lettem harmadik helyezett a Kétarc karakteremmel.

Illetve az álmaim cosplaye az X-Men Kardfogja.

Kávé vagy tea?

Zöld tea minden mennyiségben.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Sokat alszom és szeretek enni. De sok sorozatot és filmet nézek. Régen sokat rajzoltam és zenei videoklipeket vágtam, de mára a munka mellett nincs rá nagyon időm és energiám.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Imádtam legózni, de kedvencnek inkább a plüss macimat mondanám, amit három évesen kaphattam és most is megvan – az ágyon pihen mert szegényke viseltes és szakadt már.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .