Miután véget ért a második évad, már – sok rajongóhoz hasonlóan – szinte követeltem a harmadik évadot, és végre már elérthető lett a közönség számára Ash újabb démon mészárlásainak története. Következzék a harmadik évad első epizódja, ami az igencsak beszélős Family címet viseli.

Az első pár percben megtudjuk mi is történt eddig: Ash ismert lett – sőt népszerű – saját üzletet nyitott és látszólag boldog is, ám Kelly és Padlo nagyon hamar megtapasztalja azoknak az idiótáknak a csúfos végét, akik ismét démonosdit akarnak játszani. Igen, valaki már megint a Necronomiconnal játszadozik – és bár Ruby persze önérdekből, de közbelép, a démonok visszatérését már nem lehet megállítani.

Ezzel egy időben  bele tekinthetünk két gimis tinilány és egy nem éppen hétköznapi kabala vérszomjas kergetőzésébe, és hogy a démonok okkal vannak Brandy (Arielle Carver O’Neill) nyomában – és a választ természetesen Ash rejti. Új karakterek képében kapunk egy igencsak temperamentumos hölgyet, Candance-t (Katrina Hobbs), valamint egy bőszerkós szépfiút Dalton-t (Lindsay Farris) – utóbbi ráadásul  egy démonok kiirtására szakosodott szervezet tagja.

Akárcsak az eddig összes epizód, a Family is megvett kilóra kezdve az Necronomicon visszatéréséhez és Ruby nagyjelenetéhez, Ash szokásos, de még mindig ütős beszólásaihoz (I want Candy), és az új karakterek is eddig nagyon ígéretesek: Candace egyike azon kevés nőnek, aki valaha is képes volt megütni Ash-t – anélkül hogy bármi megszállta volna – és Brandy pedig egy tipikus tini ( vagyis lóg és rossz fát tesz a tűzre), aki nagyon rövid időn belül nem mindennapi helyzetben találja magát. De a csúcsra az ívet a zenetermi jelenet tette, de pont az ilyenek miatt jut eszembe az, hogy az én középiskolám miért nem volt ilyen  eseménydús.

Mindent összevetve a megszokott alapok remek adagolásban vannak elénk tárva: békés kezdés, ezzel egy időben persze látni a bajokat okozó dolgokat is, Ash-t valaki kötelezően motiváló jelleggel megveri, a csapat összeáll és valósággal minden honnan folyik a vér. A harcok szerintem még a korábbiaktól is látványosabbak lettek, valamint az új szövetséges csapat a Knight of Sumeria is érdekesnek tűnik – bár az egyetlen tagjuk, akit eddig láthattunk egy Ash rajongó, de elhivatott katonaember. Abszolút le vagyok nyűgözve.

Nem akartam sok erős spoilert az esetleges morgások miatt a cikkbe tenni, de nagyon nehéz, mert túl sok az új információ, de azok nélkül meg két mondatban összegezhettem volna az epizód leírását. Mert az alapok amúgy adva voltak, csak a köret lett még valahogy az eddigiektől is sokkal érdekesebb. Alig várom, hogy mi fog ebből kisülni – bár van pár elképzelésem.

A Family egy piszok dimanikus és hatásos indítása lett az új évadnak, ami – már ha ez egyáltalán lehetséges – még pörgősebb lesz az előző kettőnél is. Én már csak annyit tudok tenni, hogy hónom alá csapom mindenki kedvenc átkos könyvét és várok a követező epizódra.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .