A Lovagias Nindzsa – Flame of Recca

Bár a Naruto is egy erősebb mérföldköve fiatal animés pályafutásomnak, bevallom, több olyan nindzsás animét találtam, ami jobban megfogott a kategória legnépszerűbb darabjától. Ilyen volt a Basilisk, a Nabari no Ou, vagy éppen cikkünk mai alanya, a Flame of Recca.

Történetnünk főhőse egy hiperaktív srác Recca Hanabishi, akinek az a legnagyobb álma, hogy nidzsa legyen. Ez még alapvetően nem is lenne probléma, már ha nem a modern korban élne, ahol ez a foglalkozás látszólag már kiveszett. Ennek ellenére Recca nem adja fel, hősies és segítőkész – emiatt azonban sokszor bajba is kerül. Egyik alkalommal sikerül megmentenie egy Yanagi nevű lányt, aki bár nem vágyik rejtett harcokra mégis üldözik – hiszen a vérével képes gyógyítani. Innentől nincs megállás, Recca Yanagi védelmezője lesz, és ahogy nő az ellenfelek száma, szerencsére a szövetségesek is megjelennek a tűzről pattant fiú oldalán.

Társakból pedig kapunk egy meglehetősen sablonos, mégis jó összeállítást: van a kötelező izomagy, a tsundere lány, a bosszúálló szépfiú és a tökmag. Mesternek a fiatalok kapnak egy rendkívül szép is titokzatos nőt, Kage Hoshi-t, aki felkészítit a csapatot arra, hogyan is használják a madogukat – a régi Hokage klán által használt misztikus fegyvereket. Természtesen ilyen fegyverek a rosszak kezében is vannak, ráadásul a vezetőjük Kurei mestere a tűz manipulációjának Reccához hasonlóan.

Shounen sorozat révén rengeteg a bunyó, van nem kevés családi dráma, a képességek radikális fejlődéseinek epizódról epizódra lehetünk szemtanúi, ahogyan a karakterfejlődéseknél is – vagy annak, hogy egy karakter szinte semmit nem fejlődik. Erre jó példa az Ensuit uraló Tokiya például egyike azon kevés bosszúálló archetípus karakternek, akit nem kedvelek, és nem a céljai miatt – hanem mert azok már a mániákusság határát súrolják. Pozitív – vagy sokkal inkább antihős- fejlődés ellenben pont Kurei-nél tapasztalható (ezt a mangában lehet a legjobban látni). A srácnak vannak hibái és nem kevés berögződése,  mégis megismerve a motivációi gyökerét, egy bizonyos fokú együttérzés lehet tanúsítani irányába.

Amikor anno olvastam a mangát, nekem valahogy egyből a Yu Yu Hakusho ugrott be róla. Lehet hogy csak kinézet és karaktere jellemi hasonlóságai (egyeseknél a kinézet is) teszi, erre nem tudok konkrét választ adni. Arra viszont igen, hogy milyen anime is a Flame of Recca: kissé elcsépelt és sablonos, ennek ellenére szerethető, de mindenképpen kell mellé olvasni a mangát.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..