Jó vadász módjára kutatok a jó horrorjátékok után, és akkor legnagyobb az öröm, ha nem csak olyat találok aminek jó a története, hanem még képes is olykor-olykor megijeszteni. Ilyen példának okáért a 2015-ben szabadjára engedett Wick is.

Az alap felállás, bár egyszerű, mégis nagyon jól van összerakva darabjaiból: pár gyerek (vagy tini) egyik kis társukat egy elhagyatott erdős részen hagyják pár szál gyufával, meg a környéken szerte hagyott gyertyákkal. Az általunk irányított szerencsétlen gyerkőcnek mindössze annyi a feladata, hogy éjféltől reggel hatig túlélje ezen a hátborzongató helyen – ám, mint ezt sejteni lehet ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ugyanis ennek a területnek van pár véres és ijesztő titka – név szerint Caleb, Tim, Tom, Benny és Lilian. Ők a korábban itt lakó Weaver házaspár öt gyermeke, akik feltehetően az erdőben lelték halálukat – de még így is ragaszkodnak a lakhelyükhöz.

Azt kell hogy mondjam, ez a játék nem bánik kesztyűs kézzel azokkal, akik belefognak. Már az első órában nagyon könnyen meglehet halni, ha nem figyelünk oda a legkisebb neszre is. A mozgások, suttogások, horkolások, kaparászások mind mind jelzik, hogy éppen melyik gyerkőc akar minket látványosan kivégezni. Normális mentésre senki se számítson, itt órától óráig kell játszani, ha pedig elhunysz, újra kell kezdened a megkezdett órát. A veszély pedig egyre csak nő a pirkadat közeledtével.

Ha valamit nagyon szeretek a Wick-ben – a Weaver gyerekek mellett – az az atmoszféra, ami körüllengi a játékot. Tudom,alap dolog az embernek a sötétségtől való félelmét kijátszani egy horror játékban, de a Wick-ben minden arra megy ki, hogy a játékos haja szála égnek álljon. A hátborzongató zenék, a környék, a gyerekek által suttogott szavak, az órák végén hallható, általában rendőrségi beszámolók. De elég is  ennyi. Ennyi kell egy ahhoz, hogy maradandó emlék legyen.Ennyi kell ahhoz, hogy a játékos ne akarjon macsó állat lenni, csak egyszerűen minden idegszálával túlélni.

Másik nagy előnye a Wick-nek, hogy gondolkodtat: mi történhetett a családdal? Hogyan lelték szegény gyerekek és a szülők halálukat? Miért olyan kedvesek a barátaink, hogy csak úgy otthagynak? Vannak megválaszolatlan kérdések és ezekre rengeteg teória – de pont ezektől válik csak még érdekesebbé a játék.

Aki szeretne egy jó horrorjátékot és még nem csömörlött meg a tucatgyártott daraboktól, azoknak kiváló kis hétvégi szórakozást fog nyújtani a Wick. De szigorúan csak este.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .