Azt szeretem a legjobban ebben a sorozatban, hogy minden alkalommal kibont egy-egy, a felnőtt Sheldonnak egy már ismert hóbortja mögött álló háttérsztorit. A mostani részből például bepillantást nyerhetünk abba, miért is utálja annyira Sheldon a geológiát.

Hányszor, de hányszor hallhattuk a The Big Bang 11 évadja során, hogy a geológia nem igazi tudomány… Sheldon heves ellenérzései ezzel a tudományággal szemben olyan irracionalitásról árulkodnak, ami mögött általában erős érzelmek, erős sebek lappanganak. És mi más okozhatná ezeket a sebeket, ha nem egy NŐ?

Sheldon és Tam a könyvtárban ismerkedik meg Libbyvel, a felsős diáklánnyal, aki nagy rajongója a kőzettannak. A fiúk számára Libby – igaz más-más okokból – de a megtestesült csoda. Tam természetesen a nőt látja benne, Sheldon pedig azt a barátot, aki kellően intelligens, tudományosan nyitott, vérbeli kocka, ráadásul számos apróságban tud a fiú segítségére lenni. Libby még arra is ráveszi őket, hogy kőzetgyűjtő túrákra menjenek.

A probléma akkor adódik, amikor Libby felveti, hogy elmehetnének Houstonba egy kőzettani kiállításra és moziba. Houston messze van, mindenképp autóval kellene menni, de a lánynak már van jogosítványa, így látszólag semmi akadálya nem lehet a kirándulásnak- ha eltekintünk attól a ténytől, hogy Sheldon anyja hallani sem akar arról, hogy a kisfiát egy kamasz lány fuvarozza egy többórás autóúton felnőtt felügyelet nélkül. Sheldon nem érzi igazságosnak az elutasítást, és nagyon dühös lesz (és hozzám hasonlóan ő is takarításba kezd dühében), Mimó azonban felhívja Mary figyelmét arra, hogy illene legalább egy esélyt adni a lánynak.

Mary tehát áthívja magukhoz Libbyt, és a beszélgetés remekül zajlik – egy végzetes pontig, mikor Libby azzal nyugtatja meg Mrs. Coopert, hogy ne aggódjon, ő rendszeresen szokott bébiszitterkedni. Sheldon itt ébred rá, hogy Libby nem tekintett rá magával egyenrangú félként, ami különösen azért lehet fájó, mert a kisfiú tiszta szívvel és teljesen elfogadóan, nyitottan állt hozzá (az egyébként texasban nem túl kedvelt fekete) geek lányhoz.

Libby végül Tammel kettesben megy Houstonba, a Sheldon számára rettenetesen megalázó helyzet pedig oda vezet, hogy a kisfiú egy életre meggyűlöli a geológiát. Mi pedig ismét egy tökéletesre csiszolt kis igazgyöngyöt kaptunk, jó arányokkal, jó történetvezetéssel, egy érdekes kis puzzle-darabkával a múltból.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .