Ha az első kettő epizód nem győzött meg eléggé abban, hogy Ruby ismét magas szinten űzi a szemétkedést Ash-el és a többiekkel, akkor az Apparently Dead erre hatalmasat rácáfolt. Régi és új arcok térnek vissza, hogy borsot törjenek a láncfűrészes kiválasztott orra alá – és hogy mindenkit elszakítsanak mellőle, aki fontos számára.

De kezdjünk mindent csak az elejéről: Ash és Brandy nagyban készülődik Candace temetésére, ám mint azt sejteni lehet, a levegőben terjedő démonok bizony nincsenek jó hatással az elhunytakra. A balul (ám látványos) elsült szertartás végén megjelenik Ruby, mint Brandy egyetlen lelki támasza, ám Ash (és mi nézők is) nagyon is jól tudjuk, hogy milyen a hölgy valódi természete. A másik vonalon meg Pablo-t kísértik már megint a különös női alakok, és bár jó irányt adnak arra, hogy megtalálják a Ruby legyőzéséhez kellő fegyvert – de lehet már túl későn indultak útnak érte a srácok.

Azt eddig is tudtam, hogy nézzem akármelyik évadot, egyik epizódja sem megy agyon kocogós tempóban, ha információt kell kiásni vagy éppen valakit elásni, de a harmadik évad eddig nagyon nagy érzelmi hullámot is dob az éterbe – és ez ugye nagyrészt Brandy jelenlétének köszönhető. Az pedig csak hab a tortán, hogy akármennyire is nem akarja a lány, hasonlít Ash-re – csak félkarú rablónk már annyi szerettét elvesztette az évtizedek alatt, hogy már meg sem próbál senkihez se érzelmileg kötődni. Jó Kelly és Pablo az élő bizonyítékai, hogy van aki képes huzamosabb ideig megmaradni mellette – már csak az a kérdés, hogy meddig?

Mert a jelenlegi felállás szerint egyiküknek sincs sok esélye akkor, ha az a valami, amit Ruby segített a világra, mozgásba lendül. Igazából azért féltem ezt a két karaktert nagyon, mert nagyon szerethetőek, van bennük potenciál, valamint ők az egyetlen megmaradt lelki támaszai és harcostársai Ash-nek. De már megtanultam, hogy egy ilyen szereplő a legváratlanabb helyzetben kerül át az örök vadászmezőkre – úgyhogy a zsepi már előre be van készítve.

Az Apparently Dead több szempontból is kedveskedett most a nézőknek: Ruby végre szembe találja magát hőseinkkel, Pablo vízióinak az okára is lassacskán fény derül, Ash pedig a kelleténél is több, frissen visszatért rokonnal is szembetalálja magát. Ismét. Külön hála  az égnek azért, hogy Ruby ismét a nem jók táborát erősíti, mert így a sorozat előveheti leghatásosabb szúrófegyverét a tarsolyból – vagyis a Dark One-ok kiirtására készített Kandarian tőrt.

Az Apparently Dead egy nagyon jó folytatása az eddig megkezdett szálnak – bár volt egy-két olyan jelenet, ami egy picit sokkolt -, de én már tűkön ülve várom a negyedik epizódot, ami hangzatosan az Unfinished Business névre hallgat.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .