Tömény meglepetések és kiakadások sorozata követte azokat a perceket, miután végignéztem az Unfinished Business tömény majdnem fél óráját. Mielőtt bárki is megijedne, hogy netán egy rész alatt nagyot esett a színvonal az Ash vs Evil Dead kapcsán – alaptalan a félelme.

Nos, ez előző epizódban tapasztalható meleg, családias összejövetel azzal zárul, hogy a sokkolt Brandy lelép, Ash pedig találkozik a jedi szellemmé avanzsált Brock-al, aki elmondja fiának – igaz kissé későn -, hogy a Knights of Sumeria banda nem teljesen ismeretlen az öreg életében. Még mielőtt bárki azt találgatná, hogy ott Brock valami elit tag volt és stb. az nagyon hideg helyen keresgél a válaszok között. Közben Brandy és Kelly menne démont irtani, ám sajnos most az ellen egy nagyon is közeli személy képében érkezik, és bizony Kelly nehéz döntés előtt áll.

Egy kezemen megtudnám számolni, hogy eddig hány olyan sorozat volt, ami képes volt egy epizód alatt a pad alá nevettetni, megríkatni és kalóz módjára esküdözni – egy epizód miatt. Remek ötlet volt Brock visszahozása – végre valaki képes volt újra profi módon oltogatni Ash-t -, bár a múltbéli történések miatt kissé zavart érzek az erőben, de annyi már bizonyos, hogy Ruby együttműködik a könyvbe zárt banyával Kaya-val, hogy immáron közösen végezzenek a Kiválasztottal.

Brock és Ash mindig is furcsa apa-fiú kapcsolata volt az érzelmi jéghegycsúcs, de a víz alatt lévő hatalmas részt Kelly és Brandy tette ki. Azt már megszokhattuk, hogy legyen akármilyen egy sorozat, mindig a nők viszik  a nagyobb érzelmi részeket, és képesek másokat helyrebillenteni. Ez volt a lányok esetében is: Brandy most olyan, mint Kelly az első évad korai részeiben, és ezt a nő is látja. Együttérez vele és próbálja megmagyarázni neki, hogy Ash bár kattant, perverz és minden szava után lehetne ütni – egy jó ember és feltétlenül számíthat rá.

Ez volt az egyik pillanatban, a következőben a szegény lányoknak már menekülniük kellett sajnos Pablo elől, akit már nem tudom hányadik alkalommal szálltak meg- vagy hogy él-e még szegény egyáltalán -, de az bizonyos, hogy a következő epizódon biztosan sírva fogok fakadni – legyen akár pozitív nagy negatív a kimenetele.

De természetesen a humor – még ha bizarr is – sem maradhat ki az Ash vs Evil Dead egyik epizódjából se, így remek alkalmunk nyílik arra, hogy megcsodálhatjuk Ash és csápos hentai találkozását egy telefirkált fal révén, vagy azon is jót derülhetünk, amikor láthatjuk a kisgyermek gondozásra kényszerült láncfűrészes hős, és a második részben megismert stopposhölgy bábjátékát – majd a démongyerek ébredését.

Őszintén megvallom itt a necronomicont a kezeim között szorongatva, egy kissé félek a következő epizód végkimenetelétől – több szempontból is. De pont emiatt vált nem jóvá, hanem egyenesen remekké az Unfinished Business. Eddig nem kellett aggódnom a töltelék karakterek miatt, de amikor már egy évadok óta hűséges társ került bajba, ott azért kúszik felfelé rendesen a rajongó adrenalin szintje – és a vérnyomása is. Jövőhéten nézhetünk bele a Baby Proof-ba, de addig is, démonokkal vigyázni!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .