A férjem védelmében hatalmas kedvencem, és nagy örömmel vettem, hogy készül belőle spin-off, méghozzá a másik kedvencemmel, Diane-nel. Az első évad ráadásul nem csak hozta az eredeti széria stílusát, és fordulatait, hanem jóval túl is tett azokon.

Diane Lockhart (Christine Baranski) elérte cégével a lehetetlent, és egyesülve több jogi irodával, a közép nyugat legnagyobbjává váltak. Diane pedig kissé belefáradva az állandó játszmákba és munkába, úgy döntött, nyugdíjba vonul, és megtakarításaiból vesz magának egy francia házat, ahol boldogan élhet. Persze a cégénél mindenki szomorúan fogadta a hírt – kivéve David Lee-t (Zach Grenier), de őt meg pont emiatt szeretjük. Ráadásul a maradék idejében Diane még befejez egy folyamatban lévő ügyet, és szárnyai alá veszi nemrég ügyvéddé avanzsált keresztlányát, Maia-t (Rose Leslie). Azonban egy pénzügyi katasztrófa megakadályozza Diane-t terveiben – és ő mindig akkor a legveszélyesebb, ha nincs vesztenivalója!

Diane új cégnél helyezkedik el, és állandó közdelemben él annak köszönhetően, hogy a tartalékai eltűntek, ráadásul még volt cége is ott tesz neki keresztbe, ahol csak tud. Azonban sokan kiállnak Diane mellett, különösen az új cégénél, és bár nem mindenkivel zökkenőmentes a kapcsolata, mégsem aljas intrikákkal kell szembenéznie.

Ahogy a bevezetőmben is említettem, az alkotók hozták a már megszokott pörgős stílust, és rendkívül összetett jogi ügyeket, ezeket azonban kellően átformálták ahhoz, hogy friss és üde show-t alkossanak meg a két új főszereplőnk köré. Persze így is tele vagyunk intrikákkal, de nem a korábban megszokott politikai áskálódással, hanem jobban átvéve az üzleti érdekeket és ellen-érdekeket.

Külön tetszik, ahogy a széria az új amerikai elnököt kezeli, mivel egy nyílta liberális és demokratikus sorozatról van szó, ennek megfelelően a benne szereplő cégek és főbb szereplők is azok, és a konzervatív elnök komoly problémákat vet fel.

Maia és családja után nyomozás a legnagyobb szál a történetben, ami egy nagyon szépen vezetett ívet húz magával, lassan bontakoznak ki az információk, és Maiával és Diane-nel együtt szedjük fel a morzsákat, ami a végső konklúzióhoz vezet.

Az első évad igen rövidre sikeredett, mindössze tíz epizód, amit nagyon-nagyon gyorsan be lehet darálni (nekem két nap alatt sikerült), ezért remélem, a második évad már sokkal több epizódszámmal operál majd, és megtartja azt a lendületet amit az első évad.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .