Tudom, hogy simán beleköthetnék ebbe az epizódba, de nem teszem, mert már régen nevettem ilyen jót Agymenőkön.

Bill Gates ellátogat Bernie-ék cégéhez, és Pennyre hárul a feladat, hogy körbevezesse őt az irodában. A hírt hallva srácok természetesen rögvest izgalomba jönnek, leszámítva Sheldont, aki – mivel Gates április elsején érkezik a városba – meg van róla győződve, hogy Penny csak a bolondját járatja vele. Az igazi galiba azonban akkor kezdődik, amikor Leonard megneszeli, hol is szállt meg Bill Gates, és a srácokkal odamennek, hogy soron kívül találkozzanak vele. Mindeközben Bernie és Amy próbál együtt kikapcsolódni kicsit, amit Bernie „mama agya” folyamatosan meghiúsít, Stuart pedig próbál spanyolul tanulni, hogy el tudjon csevegni a parkban a spanyol dadákkal.

Szóval az a nagy harci helyzet, hogy szerkezetileg tényleg lehetett volna az epizód – kicsit valóban csapongunk –, és Bernie szála sem volt a legerősebb, sőt, egyes pontokon kifejezetten erőltetett volt, arról nem is beszélve, hogy Bill Gates borzalmas színész (de nem is a színészi játékáért kell szeretni). De, hogy őszinte legyek, mindez baromira nem érdekel, mert az epizód minden egyes pillanatát élveztem.

Mert ami hiányzott a szerkezetből, azt több, mint pótolta a zseniális helyzetkomikum – számomra például abszolút kedvenc volt Sheldon és Penny jelenete a mosókonyhában, ahol Jim Parson arca többet mesélt, mint egy középvastag könyv. De ezen kívül zseniális volt még – szerintem –, ahogy a srácok a hotelben várták Bill Gatest, vagy ahogy szívatták Sheldont. Leonard nagy bocsánatéréséről a végén nem is beszélve. Vagy bár csak a magam nevében beszélhetek, annyit elmondhatok, hogy én hangosan végigkacagtam az epizódot.

Összegzésül nem azt mondom, hogy ez volt a sorozat legerősebb darabja, de a szezont tekintve nekem mindenképpen a lista elejére került, hála a zseniálisan használt helyzetkomikumnak és a színészek – elsősorban Jim Parsons – briliáns játékának.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .