Ismét egy misztikus-romantikus sorozat akadt a horgomra, és bár temérdek hibával kezdett a pilot, mégis érdekes háttérvilágot sikerült az alkotóknak felépíteni, és ez sokakat maradásra bírhat.

A tengerparti Bristol Cove a sellő, hableányok és hablegények igazi fellegvára, miután egy városi legenda szerint a város alapítója beleszeretett egy sellőbe. Ezt kihasználva a jelenlegi vezetés pedig igazi fesztiválhangulatot hozott az évenkénti sellő fesztivál keretében, amire rengeteg turista is érkezett a városba. Azonban rajtuk kívül valami más is a városban van, amit az emberi kíváncsiság hozott oda.

Eközben a háborgó tengeren egy halászhaló igazán különös zsákmányra bukkan, ami halálosan megsebesíti őket, és miután jelentették a parti őrségnek, egy helikopter érkezik, ami nemcsak barátjukat viszi el szó nélkül, hanem az ismeretlen lényt is.

A nem kicsit sablonos felállással rendelkező Siren valószínűleg egy igazi Young Adult sorozat lesz, kellemes szerelmi szálakkal, csepp romantikával, jóval több csepp vérrel, és egy komoly rejtéllyel. A történet számos aspektusa darabjaira hullik, ha komolyabban megvizsgáljuk, miközben a romantikus és misztikus sorozatok összes klisés „fordulatát” felvonultatták: szerelmi háromszög, családi viszály, mindent tudó, ám semmit sem mondó bölcs.

Ugyanakkor nem sok sorozat – emlékeim szerint egy sem – foglalkozott még komolyabban a sellőkkel, és ez bizony elég ahhoz, hogy sokakat berántson magával a Siren, ráadásul maguk a sellők remekül kerültek ábrázolásra – minden tiszteletem a sminkeseké és maszkmestereké – és még egy rendkívül pöpec átváltozási folyamatot is összehoztak a pilotra.

Hogy mire fog kifutni a Siren első évada? Őszintén nehéz megmondani, maga a pilot igazából csak felvázolta előttünk a körülményeket, de nem adott semmi komolyabb szálat, amit követnünk kellene. De talán az évad további részeiben pótolja a Freeform legújabb sorozata ezt a hiányosságot.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .