Hétvégén került megrendezésre az idei tavaszi MondoCon, a szombati nap élményeiről itt számoltunk be. A vasárnapi nap merőben más volt. Szombaton a hűvös-borús idő sokakat bent tartott az épületek valamelyikében, így a teljes csarnok folyamatosan tele volt, vasárnap azonban verőfényes napsütésre és melegre ébredtünk. A többség már első nap szétnézett a vásárban, megvette, amit akart, kipróbálta, amit szeretett volna, így a vasárnapi csodálatos időjárás már a hamisítatlan fűben ücsörgős bandázásos con hangulatról, no meg a végre valahára kizöldülő környezetben készülő cosplay fotókról szólt.

Természetesen vasárnap is számtalan program várta a látogatókat: de az előző napi élményekben (na meg a con afterpartyk valamelyikében) megfáradt conozók lényegesen kevesebb érdeklődést mutattak ezek iránt, inkább azokat lehetett így lekötni, akik csak vasárnap látogattak ki a rendezvényre. A vasárnapi nap sem maradhatott verseny nélkül persze, ekkor került sorra a performance kategória, valamint az EuroCosplay verseny is, aminek a tétje nem kevesebb, mint a lehetőség, hogy a nyertes Magyarországot képviselje az október végén a londoni MCM Comic Conon megrendezésre kerülő nívós nemzetközi versenyen. A versenyt Paszuly nyerte, akinek ezúton is gratulálunk, és sok sikert kívánunk őszre! Volt emellett haladó táncverseny, konzolbajnokságok, előadások és workshopok, de a többséget már nehéz volt becsalogatni a napfényről, a pavilonokban már csak lézengtek az emberek.

Jómagam is a csapatban bandázást, és persze a kedvenc cosplayereim levadászását helyeztem előtérbe – kedvenceim voltak a Generation of Legends tagjai, akik egyszerűen zseniális, dögös lánycsapatot raktak össze, de a Disney hercegnők is nagy sikert arattak. Összességében remek, feltöltekezős nap volt, és azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy az időjárás végre kegyes volt hozzánk: hosszú idő után egy igazán vidám, energikus conban volt részünk.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .