Video Game High School (2012-2014), 1-3. évad

Teljesen véletlenül akadtam rá erre a sorozatra, és elsőre nagyon megtetszett a témája: végre egy sorozat, ami a videójátékkal mint komoly gyakorlást és odafigyelést igénylő tevékenységgel foglalkozik. Azonban a széria amilyen erős volt koncepcióban, olyan gyenge lett megvalósításban.

Brian (Josh Blaylock) egy kedves kölyök, akit valamiért mindig kipécéznek a nagyobbak, és előszeretettel szekálják. Azonban Brian D-ként a virtuális térben nem hagyja magát, és rendre jó eredményeket hoz csapatával a kedvenc lövöldözős játékában. Egy furcsa véletlen során becsatlakozik az ő játékukba a legnagyobb gamer sztár, The Law (Brian Firenzi), ráadásul Brian D-nek sikerül megsemmisíteni ellenfelét, élő adásban. Az eset nagy port kavar, és Brian felvételt nyer a legnagyobb gamer iskolába, ahol gyorsan szerez magának pár barátot, és még több ellenséget.

Bár a sorozat alapja nagyon tetszetős, és alig vártam, hogy végre egy igazán komoly munkát lássak a videójátékokról, percről-percre fogyott a lelkesedésem, és valahol a pilot után teljesen el is tűnt. Az alkotók ugyanis nemhogy levedlették a videójátékosokra vonatkozó sztereotípiákat, és megmutatták, hogy mennyire nem valósak azok, inkább alátettek egy lapáttal, és a geekség, nerdség, és gamerség teljes megalázását vonultatták fel, valamennyire humorba csomagolva – de azért mert valaki nevet, ha mi sárosak leszünk, attól még megalázó.

Minden szereplő a sztereotípiának megfelelően viselkedik, Brian a tipikus kiskölyök, aki nagy álmokat kerget, The Law maga a megtestesült gonoszság, akit semmilyen cél nem vezérel, csak a rosszindulat, Brian barátja, Ted Wong (Jimmy Wong) a fura comic-relief figura, míg Jenny Matrix (Johanna Braddy) a tipikus okosnak beállított gamerlány, akinek két tulajdonsága, hogy a rosszfiúval jár, és hogy csinos.

Szomorú, mert három évadon keresztül az alkotóknak bőven lett volna lehetőségük egy olyan világot teremteni, ahol meghagyják a vicces és kedélyes stílust, miközben megmutatják, hogy a videójátékok világa nem mindig a felhőtlen szórakozás színtere. De nehéz megmondani, hogy az alkotókat ennyire nem érdekelte a valódi mondanivaló, vagy úgy vágtak bele a sorozat készítésébe, hogy fogalmuk sem volt arról, mi is az a videójáték.

Nehéz bárkinek is ajánlanom ezt a sorozatot, maximum elrettentés gyanánt, hogy hogyan ne készítsünk geekeknek sorozatot!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..