Nagyjából másfél évvel ezelőtt jelent meg a Niantic által fejlesztett Pokemon Go című játék, ami azonnal nagy népszerűségre tett szert. Azóta egy kicsit lejjebb esett a Pokemon láz, vannak, akik abbahagyták, mert csak a kezdeti hype miatt játszottak, de szép számmal vannak még rajongók, és folyamatosan érkeznek új játékosok is. A megjelenéskor Hanama letesztelte, milyen is a játék, most pedig következzen egy újabb összefoglaló, hogy milyen változások és fejlesztések történtek a harmadik generáció megérkezésével.

Weather System és a harmadik generáció

A másik nagy újítás, amit szinte kivétel nélkül mindenki pozitívan fogadott, a weather system, azaz az időjárás bevezetése volt a harmadik generáció bevezetésével egyszerre. A játék az időjárás előrejelzések alapján próbálja lekövetni, hogy éppen milyen az időjárás a játékos tartózkodási helyénél. Mivel a program az előrejelzések alapján dolgozik, ezért természetesen nem mindig százszázalékosan pontos, de egész jól követi az időjárást. Ez az új rendszer nagyot dob az egész kiterjesztett valóság érzésen, és egy igazán aranyos kis plusz a játékon belül. Hét különböző időjárást vezettek be, van napos, részben felhős, felhős, esős, havas, ködös és szeles időjárás, és mindegyik kedvez bizonyos típusú pokemonoknak, így azok nagyobb eséllyel fordulnak elő abban az időjárásban. Egy érdekesség még, hogy a harmadik generációban van egy olyan pokemon, aminek a megjelenési formája függ az időjárástól, az alap kinézete mellett van esős, napos és havas formája, amit természetesen az adott időjárás mellett lehet megtalálni.

Community day

A legújabb esemény-sorozat kimondottan a közösségépítésre koncentrál. Havonta egy napon 3 órán keresztül egy kiválasztott pokemonból nagyon sokat el lehet fogni, különböző bónuszok vannak és egy speciális támadást is meg lehet szerezni az adott pokemonhoz a három órás időintervallum alatt. Egy kis pluszként pedig arra a három órára megnövelik a shiny pokemon esélyét, így könnyebben találkozhatunk velük. Ez egy nagyon jó kis esemény, rövid ideig tart, de az alatt az idő alatt sok pokemont lehet szerezni és a különböző bónuszok (dupla XP, tripla stardust és persze a shinyk) miatt is nagyon élvezetes lesz az esemény. A legjobb pedig az, hogy mivel csak három óráig tart, ezért minden játékosnak egy időben kell játszania, így a nagyobb parkokban és “jó pokemonozó” helyeken mindig sok játékos gyűlik össze, és közösen lehet vadászgatni és örülni, amikor épp valaki talál egy shiny pokemont. A Niantic most kimondottan megerőltette magát, és egy jó eseményt hozott össze. És ha ez még nem lenne elég, igazán jó pokemonok kapnak főszerepet ezeken az eventeken. Az első természetesen Pikachu volt, (mégis mivel indítsanak el egy eseménysorozatot, ha nem ezzel az ikonikus pokemonnal?) ami az event alatt a Surf támadást kapta, ami több pokemonos játékban is easter eggként megtalálható. A következőnek egy igazán merészet gondoltak, és Dratinié lett a főszerep, ami egy nagyon ritka sárkány típusú pokemon, és kimondottan erős a fejlődése, ami pedig megkapta a Draco Meteor támadást. Harmadiknak a fű típusú kezdő pokemont, Bulbasaurt választották, melynek fejlődése megkapta a Frenzy Plant támadást, amivel már egész előkelő helyet foglal el a fű típusú támadók között. Áprilisban pedig megint egy ritka pokemont, Mareepot szerezhetjük meg magunknak, úgyhogy vadászatra fel!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .