Nos, az előző heti kis Carrie-féle iskolás buli után a Rifting Apart nyújtott némi változatosságot: volt benne másvilági túra, régi arcok köszöntése, és az elmaradhatatlan mészárlás.

Ahogy az fentebb említve lett, a kis táncest nagyon hamar átment egy vérfürdőbe, ami nem egy életet követelt: köztük Brandy-ét is. A folytonos traumák végre kiütnek a két túlélő férfin, Ám Ash-t és Pablo-t nem olyan fából lett faragva, hogy mindenüket behúzva magukra hagyják szeretteiket. Hála az égnek Pablo tud egy lehetséges kiutat a másik világból – amibe az elhunytak lelkei rekedtek – csak ehhez Ash-nek is meg kell halnia. Időközben Brandy összefut Kelly-vel és a korábban már eltávozott Daltonnal is, úgyhogy a védelem garantált a kishölgy számára.

Most lehet, hogy gonoszan fogok hangzani, de végre jó volt Ash-t megint sírni látni – utoljára a második évadban volt szerencsém ehhez a jelenséghez -, hogy a sok fellengzős beszéd és a látványos kivégzések ellenére ő is csak egy ember, akinek több mint harminc éve nagyon elege van abból, hogy a démonok rendre végeznek a szeretteivel és megkeserítik az életét. Ez az állapot persze eléggé tiszavirág életű volt, hiszen Ash Williams nem csüggedhet óraszám, és nagyon hamar a tettek mezejére – vagy inkább a túlvilágra – lépett.

Így azon sem kell csodálkozni, hogy a vérbő akciók nagy részét most Pablonak köszönhetjük, akinek az a feladata, hogy őrizze bajtársai testét, míg azok egy eléggé kérdéses árnyalak elől kénytelenek menekülni az eléggé zöldfényű világban – és mivel Ash jó szokásához mérten nem ellenőrizte a hullazsákok tartalmát, így lesz még pár körük, amíg mindenkit összegyűjtenek. A végjelenetben pedig láthatjuk Ruby csúnyábbik arcát, amint éppen a foglyul ejtett Zoe felé vigyorog.

A Rifting Apart legnagyobb erőssége az, hogy egy picit jobban beletudtuk ásni magunkat a sorozat – és ezzel együtt az azt alkotó univerzum – egy sokkal csúnyább szeletébe. Bár egyértelműen hőseink – és még jó pár ártatlan lélek – nem a Tükördimenzióba kerültek, maga ez Rift is tartogat néhány eléggé ijesztő figurát, amire még az ismerős ámde bizarult kifacsart helyszínek is ráadnak egy lapáttal. A sötét pacák kiléte még rejtély, egy dolog ellenben bizonyos – korlátlan hatalma van a hely fölött.

Izgalom, érzelmek, rejtélyek megválaszolása és mellette persze jöttek az újabb kérdések: ezzel kényeztetett minket a Rifting Apart és remélhetőleg ez a kínálat megmarad a következő heti epizódban is, ami a Judgement Day névre hallgat.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .