A sorozat legújabb epizódja során romantikus vizekre evezünk – persze ezt is rendkívül furán és egyedien, ahogy azt megszokhattuk.  Sheldon már nagyon unja a középiskolát, úgy érzi, nem tudnak ott számára tanítani semmit, ezért úgy dönt, ideje továbblépni. Kezdetnek kinézi Dr. John Sturgis egyetemi kurzusát, azonban mivel az előadások Kelet-Texasban vannak, szüksége van heti szinten fuvarra is. Ezt a feladatot Mimó nyeri meg, aki nem is sejti, mi mindent szabadít a saját nyakára.

A professzor már első alkalommal kiszúrja a korban hozzá illő nőt, és nagyon szimpatikusnak is találja, így (némi Sheldonnal történő konzultálás után) randevút kér tőle. John nem épp az a tipusú férfi, akihez az egyébként sikkes és belevaló Mimó találkozni szokott: nincs jogosítványa, mi több, meglehetősen tart az autóktól, a randevúra is biciklivel érkezik. Egyszerre régimódi és furcsa, esetlen és olykor cikis, de mindenközben nagyon szerethető. Nekünk pedig vaknak kell lennnünk ahhoz, hogy ne lássuk: a professzor egy az egyben olyan, mint Sheldon. Ez persze a kisfiúnak is feltűnik, aki bármit megtenne azért, hogy a családban végre legyen egy hozzá hasonló zseni, így gőzerővel veti magát bele nagymamája és tanára összeboronálásába.

 

Nem szívesen írok ilyet, de talán az eddigi legunalmasabb és semmitmondóbb részt láthattuk a sorozat első évadjából, ami egyébként a sorozat teljes szerkezetéből is kilóg. Eleve nem Sheldon áll a középpontban, hanem Mimó és John. A korábban megszokott kettős szerkezet (humor, dráma) egyike sem érezhető, és különösebb érdekességet sem tudunk meg Sheldonról. Az egész epizód úgy, ahogy van, törölhető lenne anélkül, hogy akár a sorozat szerkezete, akár Sheldon karakterének ismertetése sérülne. Az egyetlen üditő érdekesség Georgie és Missy párosa, akik úgy döntenek, Sheldon nélkül is megpróbálnak okosak lenni – és mint kiderül, jóval több van a két gyerekben, mint amennyit ők maguk is vélnének magukról.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .