Hanzo Shimada – Overwatch

Név: Nicolas

Becenév: Stylouz Cosplay

Profil Link: https://www.facebook.com/stylouzcosplay vagy Stylouz_Cosplay (Instagram)

Horoszkóp: Oroszlán

Szülőváros: Geneva (Svájc)

Foglalkozás: Banki Szektor / táncos

Kedvenc film(ek)/sorozat(ok): Gyűrűk Ura, Star Wars és Stranger Things

Kedvenc banda/énekes: Daft Punk

Kedvenc videójáték(ok): The Witcher és Overwatch

1.Hogyan találkoztál a Cosplay világával, és mikor csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Viszonylag korán találkoztam vele, 2009-ben egy japán túra után. Miután visszatértem Svájcba, nagyon hiányzott a Tokiói ottlétem, aztán sikerült kijutnom egy rendezényre, ahol először láttam különféle embereket menő jelmezekben és elkezdett érdekelni ez a hobbi. Miután rengeteg időt eltöltöttem, hogy feljesszem magam effelé a szenvedély felé mégjobban, eldöntöttem hogy egy év múlva visszatérek a rendezvényre, de ezúttal már én is beöltözve. Nagy rajongója vagyok a Daft Punk duó munkásságának – ez volt az egyik álom cp-m is – végül 2010-ben az első hivatalos cosplayem Thomas Bangalter volt. A conon lévő emberek nagyon kedvesek voltak, rengeteg pozitív megerősítést és energiát kaptam tőlük ahhoz, hogy folytassam, amit elkezdtem.  

Dettlaff van der Eretein- The Witcher 3

 

  1. Van olyan személy(ek) a Cosplay világában, akik isnspiráltak?

Igen, vannak. Hogy őszinte legyek rengeteg ember körülöttem ad kellő inspirációt és  pozitív hullámokat. A Svájci cosplayes közösség rendkívül megértő és segítőkész tagokból áll, és emiatt is külön szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen remek csapat és légkör vesz körül mindig! Hogyha meg kéne neveznem egy cosplayest, akkot Lightning Cosplay-t mondanám, mert talán ő az egyik legcsodálatosabb személy és a cosplayes tudása is párját ritkítja.  A munkái mindig tökéletesek és eszméletlenek, teljesen a fanja vagyok ennek a lánynak!

  1. Hogyan reagált a családod, amikor belekezdtél?

Kezdetben nem volt egyszerű, mert a cosplay nagyon drága mulatság tud lenni, rengeteg időt és energiát felemészt, de a családom mindig támogatott és nagyon szerencsésnek érzem magam emiatt. Ma már nagyon büszkévé teszem őket a fejlődésemmel, imádom őket!

 

  1. Melyik volt a legnehezebb Cosplayed és mennyi idő volt mire elkészültél vele?

A legnehezebb Cosplayem Rinzler volt a Tron Legacy filmből. Nagyjából egy évett vett igénybe a teljes páncél és a led rendszer tökéletesítése. Ez a cosplay egy rémálom volt a megfelelő fényarányok tekintetében, de munkám végül kifizetődött. 2012-ben Elhoztam a második helyezést Svájcnak az European Cosplay Gatheringen. Ez az egyik legkeményebb  cosplay megmérettetés a világon és nagyon büszke vagyok a teljesítményemre és rengeteg lehetőséget nyitott meg nekem.

Ujio- Az utolsó Szamuráj
  1. Van valami vicces vagy érdekes cosplayes élményed?

Hahaha, rengeteg vicces cosplayes történetem van, de nem hiszem, hogy elmondhatom ezeket itt… Na jó, néhány szomszédom eleinte eléggé eleinte félt tőlem, mert a pincém mindig tele volt mindenféle cosplay fegyverekkel, ijesztő jelmezekkel, mint például a Crone-om (az erdei banya a Witcher-ből). Biztosan valami sorozatgyilkosnak hittek egy időben. Emellett még táncos is vagyok – minden előadásomba csempészek be tánclépéseket is. Végül de nem utolsó sorban Rum és Wisky imádó vagyok, és a legjobb része egy rendezvénynek, amikor megy az after party hobbitokkal!

 

  1. Lennének tippjeid a kezdő cosplayesek számára?

Először is: amikor belekezdesz a cosplaybe, ne egyből a legnehezebb, legőrültebb darabbal kezd. A legjobb először kicsiben kezdeni, például egy kisebb páncél egyszerűbb mintázattal. Ez rengeteg lehetőséget ad arra, hogy a legkülönfélébb technikákat gyakorolhasd és fejleszd fel. Második: mindig olvass tippeket. Manapság már rengeteg könyv, videó fellelhető az interneten és rengeteg az, ami az alapoktól kezdi. Ez egy nagyon jó módja a folyamatos önfejlesztésnek és gyakorlásnak. Minden nagy cosplayes innen kezdte. Tanulás és Gyakorlás a két legfőbb kulcsszó, de azért a kellő motiváció is sokat segít. Számít hogy mennyire vagy lelkes és mennyi szeretetet és kitartást tükröz a cosplayed.

Fusion Zamasu – Dragon Ball Super

 

+ Voltál már Magyarországon vagy esetleg tervezel valamikor idelátogatni?

Igen,  a tavalyi év folyamán már sikerült eljutnom Budapestre. Teljesen ellettem varázsolva, az épületek, az étel, az embereket mind imádom! A különféle épületek kinézete (Parlament, Palota) egyszerűen gyönyörű! Remélem lesz több lehetőségem lejutni hozzátok! Hogyha kellene esetleg egy zsűritag  cosplay versenyre, akkor bármikor ott termek!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .