Olykor jó elővenni a régi klasszikus sorozatokat, és végigpörgetni őket, persze ezzel vigyázni is kell, mivel akad néha, hogy a múltba vesző emlékek bizony megszépülnek. Szerencsére Az elveszett ereklyék fosztogatói esetében nem ez a helyzet, mivel a széria olyan, amilyen: vicces, kalandos és dögös – és néha ennél nem is kell több!

Sydney Fox (Tia Carrere) a Trinity College elismert történelemprofesszora, aki nem a megszokott tanítási módszereiről híres, ráadásul mikor nem az egyetem falai közt tevékenykedik, akkor történelmi ereklyék felkutatásával foglalkozik. Az asszisztensi állásra jelentkezik Nigel Bailey (Christien Anholt), aki korábban a Cambridge-i egyetem hallgatója volt, és hatalmas történelmi tudással rendelkezik, azonban terepen már nehézkesen állja meg a helyét. Sydney azonban nem kertel és beledobja Nigel a mély vízbe, és azonnal egy ritka ereklye után erednek.

Bár Nigel nehezen vette az akadályokat, mégis hétről-hétre jobban belejött a terepen való munkába, és ehhez hozzájárult Sydney elég magas elvárása, ami mellé egy rendkívül támogató barát is járt. Ráadásul Sydney titkárnője, a nem túl eszes, ám hatalmas szívvel megáldott Claudia (Lindy Booth) is mindig segítségére volt. A segítség pedig nagyon elkélt, hiszen elátkozott gitárok, ritka tekercsek, és vámpírok kegytárgyai is szerepeltek Sydney ereklye-listáján.

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki a magyar tévécsatornákon unalomig nézte Az elveszett ereklyék fosztogatói sorozatot, és aki a mai napig nem tudja megunni a szériát. Perzse nem egy eget rengető történetről van szó, amiért Golden Globe díjakat osztogatnak, ehelyett egy kedves kis sorozat, ami kellően izgalmas, látványos, és azért egy picit meg is dolgoztatja a néző agyát, pont annyira, hogy ne fáradjunk ki tőle, de mégis szórakoztasson.

A sorozat minősége nagyjából egyenletes volt a három évad alatt, egyedül akkor volt tapasztalható egy kisebb visszaesés, mikor Sydney titkárnőjét, Claudiát lecserélték, Karenre (Tanja Reichert), aki azon túl, hogy dögösebb volt, nem tudott annyit hozzátenni a sorozathoz, mint a rendkívül naiv Claudia, akinek azonban csupa szív természete mindig egy amolyan üde színfolt volt a sorozatban.

Az elveszett ereklyék fosztogatói egy amolyan Indiana Jones széria, csak itt nő a főszereplő, és a sorozat alkotói fogták a sztereotípiákat és a kukába hajították, feltételezem, hogy ez is okozta a sorozat halálát is, ami azért is mélyen elszomorító, mert a mai napig kevés olyan kaland vagy akciósorozat van, ami női főszereplőkre épít, akik kemények, okosak és közben megmaradnak nőnek – és tekintve, hogy már bőven a huszonegyedik századot tapossuk, ez már inkább gyalázatos!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .