Már nagyon sok sorozat foglalkozott  azzal a témával, hogy mi történik akkor, ha eljön az ítélet napja, és az általunk ismert világ a feje tetejére áll. Nos, ez Ash életében már csak egy sima hétköznapnak is mondható lenne, de amit a Judgement Day tartogat neki, arra még a Kiválasztott sem tudott volna időben felkészülni.

Az előző heti részben hőseink tettek egy kis kirándulást a szellemvilágban, és bár Brandy és Ash is megúszta a bajokat, Kelly még mindig a túlvilág fogja, hiszen Kaya bitorolja a testét – és sajnos a Necronomicont is. Pablo és a harapós könyv egyedi kapcsolata lévén azonban megtudjék, hogy két gonosz hölgyünk pontosan most merre tanyázik, és hogy bizony Ruby nagyon is fél: ugyanis a több Old One-t – akiket ő árult el – fogva tartó erő meggyengült, és nem is sok idő kell hozzá, a csuhás banda tiszteletét tegye a földön.

Miután Kaya-t és Ruby-t korábbi cimboráik elintézték dementor stlusban, meg is indulnak Ash után, aki időközben megszerezte azokat, amiért jött. Azt azonban előre sejthette volna kedvenc félkarú rablónk, hogyha anno a még annyira nem erős Ruby-val is nehezen bírtak el a srácokkal, akkor egyszerre több csuhás felmossa vele az utcát.

Bár ezzel a kifejezéssel nagyon gyakran élek ezen sorozat kapcsán, a Judgement Day-ben történtek után csak kapkodtam a fejem. Ha az előző részben jó volt látni Ash érzelmesebb oldalát, akkor most egyenesen pazar volt látni Ruby és Kaya félelmét a többi hatalmasságtól. Ha pedig az Old One-ok is szóba kerültek: kissé megsértődtem, hogy csápos hatalmasságunk és szintén hosszú nevű társai egy vörös díszpinty képében jelentek meg a vásznon, és így hozzák el csapások sorozatát, de ha a későbbiekben megmutatják a szörnyalakjukat is, akkor megvan az egész bocsátva.

Azt is jó volt látni, hogy Brandy is egyre inkább olyan, mint egyre jobban szeretett őse: immáron képes túlélni minden különösebb segítség nélkül a nehéz helyzeteket, feltalálni magát, és irgalmatlanul oda vágni azoknak, akik az ő, vagy éppen szerettei biztonságát fenyegetik. Pablo pedig már igen érdekes képességekkel rendelkező személlyé kezd válni, szinte már nem is tudom róla eldönteni, hogy ez a fiú mennyire maradt embernek minősíthető – mondjuk jelleme alapján még mindig az.

Az epizód végén pedig kaptunk egy nagyon jó ízelítőt a következő részhez, melyben kiderül, hogy mennyire érett meg az emberiség a pusztulásra, és hogy mit tud tenni a nagy kiírtás ellen a Kiválasztott és csapata – de ez már a jövő, pontosabban a The Mettle of Man zenéje lesz.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .