Elég erős epizóddal zárult a The 100, vagyis magyarul a Visszatérők negyedik évada, ráadásul az ötödikre a készítők egy amolyan soft-rebootot, is szántak a nézőknek – és ez bizony nagyon is bejött!

Clarke a bolygón maradt, miközben Bellamy és Raven betuszkolta a többieket és elindultak az űrben keringő Bárkára, Octavia pedig az egyesített földi törzsekkel bezárkózott a bunkerba. Clarke már éjvérű, így a szervezete képes legyűrni a sugárzást, és bár a szervezet ügyesen megbirkózik a feladattal, azzal már nem képes, hogy Clarke szó szerint egyedül maradt a világon a mindent elsöprő radioaktív hullám után.

A hullám tengereket tüntetett el, erdőket égetett fel, és Polist is romokba döntötte, elzárva ezzel a bunkerhez vezető utat, és bár Clarke minden erejét felhasználta, hogy bejusson, egy ilyen szinten lezárt rendszernél a kopogás sajnos nem elég. Clarke meggyötörve, és egyre jobban szenvedve elindult, hogy kiutat találjon, bár már egy korty vízzel is megelégedett volna.

Kicsit aggódtam, hogy az éved első epizódjában miként térnek vissza kedvenceink, de azt kell mondjam, a széria megugrotta a mércét, és remekül teljesített. Nem csak Clarke hányatott sorsáról kaptunk egy komolyabb képet, hanem valamelyest a többiekről is – de persze egyik több éves elzárkózás sem úgy végződött, mind egy happy end.

Clarke magányos menetelése első rangú munka, a gyötrődés, a magány, és a mindig elhalló remények közé oltott monológ nagyon erőssé tette az epizód elejét – az én ízlésemnek kicsit gyorsan lecsapták ezt a jelent sort, jobban élveztem volna, az egész epizód csak erről szól, de az élmény még így is intenzív, a megvalósítás pedig kitűnő.

Már a trailerben és a negyedik évad végén is láthattuk, hogy egy egység száll le a bolygó felszínén, pont ott ahol Clarke is új otthonra lelt, ám most sokkal több információt kaphattunk a leszállókról, ami jó pár kérdést vet fel, de egészen tizenkét epizódunk van még, hogy ezekre válaszokat kapjunk, és ez így van jól.

A The 100 bebizonyította, hogy négy évad után sem vesztett erejéből, képes újat alkotni, ráadásul egy olyan műfaj kombinációban, aminek csak egyikén is előszeretettek elvéreznek a sorozatok – na, így kell poszt-apokaliptikus és tini sorozatot csinálni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .